Parketvloer behandelen

Gcjvandenberg

  • #1
Hallo, ik heb een nieuwe eiken parketvloer laten aanleggen. Deze is behandeld met hardwax olie. Het volgende probleem doet zich nu voor. Bij het morsen met vocht ontstaan witte vlekken, vuil lijkt wel in het hout te trekken en is er niet meer uit te krijgen. Vooral in de keuken en bij de inloop is de vloer na vier maanden gewoon vol met vlekken en vuil plekken. Er zijn al drie lagen olie aangebracht maar niets lijkt te helpen. Wie weet wat er aan de hand kan zijn? Wij hebben juist voor hardwax olie gekozen vanwege het feit dat het makkelijk zou zijn en goed te reinigen. Wij hebben ook een hond die soms met vuile en natte poten binnen komt, ook dat geeft vlekken en vuil plekken. Wie kan ons helpen?

Groet Gerard
 

Mouse

  • #2
Klinkt eerder als alleen olie dan als hardwax-olie.

Wij hadden een vloer in de olie waar je alles op zag en die vreselijk veel vuil aantrok, met name in de hal waar mensen ondanks voeten vegen toch nattigheid en vuiligheid mee naar binnen liepen.
Die vloer is kaal gehaald en behandeld met hardwax-olie en dat zit al enkele jaren zonder enig probleem.
Binnenkort gaan we de rest van de beneden verdieping doen, als het tenminste ooit nog eens een paar dagen droog weer wordt, want alles moet tijdelijk de tuin in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu