Overgang woonkamer naar gang

Dave1984

  • #1
Ik heb een probleem en een geschikte oplossing blijkt erg lastig te vinden. Ik heb in de woonkamer een houten parketvloer. In de gang sluit hierop de laminaatvloer aan. Probleem is dat er een hoogteverschil is van circa 1,5cm.

Nu heb ik een profiel gekocht waarmee ik dit verschil zou kunnen opvangen echter moet ik deze recht tegen de parketvloer aan zetten. Gevolg profiel waar de rvs drempel in geklikt wordt is te laag waardoor deze niet vast klikt.

Heeft iemand een tip hoe ik het probleem kan oplossen?





Ik hoor het graag.

Groet,

Dave
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou van een paar stukjes overgebleven parketvloer een plintje maken.
 

Dave1984

  • #3
Helaas is de parketvloer een bestaande vloer en daar zijn helaas geen stukken van over.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Koop een hardstenen dorpel van 2 cm dik, en plaats deze op het laminaat. Eventueel ontkoppel je de bevestiging van dorpel en laminaat.
 

Dave1984

  • #5
Laatste idd al geprobeerd al loop je hem er dan weer af. Zat ook te denken om hem iets in te frezen in de parketvloer zodat je er niet tegenaan loopt maar denk dat het dan nog steeds los gaat op zijn tijd.

Probleem met dorpel ertegenaan leggen vind ik dat je de scheve lijn van de parketvloer nog steeds blijft zien.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Je hebt een ander soort overgang profiel nodig, zoals een zelfklevend overgang profiel.
Die heb je in verschillende hoogtes, en ook in 15 mm.

Zoals deze.

 

Dave1984

  • #7
Peter,

Dank je wel. Heb je ervaring met hoe deze blijven zitten. Ik had deze met montagekit vastgezet echter was dat binnen1 week los.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #8
Deze strips hebben al een zelfklevende strip er in zitten, maar als wij die gebruiken, zetten we de strip extra vast met een hightech lijm kit.
Wel eerst even de ondergrond goed ontvetten.
 

Jakub Cech

  • #9
Die hightech kit is echt sterk, montage kit mag nog niet eens in de schaduw staan van deze kit.Ik heb dit hier ook staan, je krijg het bijna niet uit de kitkoker, maar het heeft direct een behoorlijke fix. Ontvetten en schoonmaken is natuurlijk wel erg belangrijk. Ik weet natuurlijk niet wat er met de houten vloer is gedaan, maar als daar olie of wax op zit, dan is dat een lastig probleem. Je schreef over een frees, misschien kan je daarmee een dun laagje weg frezen.
 

Dave1984

  • #10
De vloer is idd net in een nieuwe olie gezet dus daarop is de hechting waarschijnlijk echt minder. Is die hightech die jullie bedoelen een polymax kit van bison of is er nog een andere kit?

Ik zit er idd wel aan te denken om iets in te zagen. Heb een virkelzaag welke ik op diepte kan instellen zodat ie verzonken in de vlier ligt. Daardoor ook minder loop erop en misschien ook wel minder kracht.
 

Jakub Cech

  • #11
Nee, het is niet de Polymax, het is ook niet verkrijgbaar in de bouwmarkt. Het probleem (als ik het zo mag noemen), is dat ik hier geen merken mag aanbevelen.
De olie gaat niet je vriend zijn betreffend de hechting inderdaad. Ik weet ook niet wat er gebeurt als je een laagje weg freest, ligt er aan hoe diep de olie het hout in trekt. Misschien is er iemand anders hier die hier een antwoord op heeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu