Oude schoorsteen waterdicht maken

Henk_19722

  • #1
Beste klussers,

Wij hebben een oude schoorsteen waar ooit een kachel aan zit (zie foto beneden). Nu zie ik een risico dat het water gaat doorlekken naar beneden. Ik ben dan ook benieuwd of jullie dat risico ook zien en hoe jullie denken dat ik het beste kan aanpassen. Kortom mijn vragen:

-Is er risico dat water nu via schoorsteen doorlekt? (ik neem aan van wel)
-Welke maatregelen zouden jullie nemen?
o Ik zat te denken om bij stenen (a) dit te impregneren met impregneer materiaal
o Maar zou ik ook wat aan de bovenkant moeten doen, vooral ook omdat er al scheurtje zit? (pijp is overigens goed dicht) En hoe denken jullie dat ik dit zelf zou kunnen doen?

Alvast bedankt!

 

GDelea

Specialist Schoorstenen - Houtkachels
  • #2
Heb je nou ergens last van zo niet zou je het eerst zo kunnen laten misschien zou je de kop van de schoorsteen in kunnen smeren met een soort van bitumen.als je van plan bent om de schoorsteen helemaal niet meer gebruiken dan zou je ook de schoorsteen kunnen verwijderen. meestal als de schoorsteen van boven open is tocht het door waardoor ook het metselwerk vooral bij een beroete schoorsteen droger blijft?ook de kop van de schoorsteen steekt uit waardoor de kans op inwateren ook minder wordt
 

Henk_19722

  • #3
Hoi GDelea,

Ik heb nog geen last, maar wil het vooral voorkomen. Op basis van je terugkoppeling,maak ik me alleen zorgen over het scheurtje, idee waar ik dat mee dicht zou kunnen maken?

Zou daar bijvoorbeeld iets van kit (ik heb toevallig nog siliconenkit van badkamer liggen) voor kunnen gebruiken?

Alvast bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu