Opvullen ophogen tuin

Nondeju

  • #1
Hallo,
Als ik de diverse topics nalees over het ophogen van een tuin kom ik meerdere suggesties tegen. Daarom maar een foto bijgevoegd.
De kids willen graag een trampoline en onze voorkeur gaat uit naar een inground. Het tuinhuisje moet eigenlijk een nieuw dak en eerlijk gezegd zijn we er ook wel klaar mee.
Het huisje wordt dus gesloopt. Onze achtertuin grens aan een sloot. Over de gehele breedte ligt er een vlonder. Vervolgens ligt de tuin ongeveer 1.5 meter hoger m.u.v. het gedeelte waar het huisje staat. Dat gedeelte loopt in etages naar beneden. Op de foto volgt er een eerste trappetje net na het hekje. De muur wil ik over de hele breedte maken (wel met trapje) en het 'gat' van het gedeelte waar het huisje staat opvullen. Dat zijn aardig wat kuubjes en aangezien het een tussenwoning betreft, wordt het kruien door het huis.
Zoals ik voor ogen heb... het hele gedeelte opvullen met opvulzand. Een laag van 20 cm tuingrond erboven en vervolgens een deel graszoden rondom de trampoline.
Als ik alles zou opvullen met grond, dan verwacht ik dat het nodige nog zal inzakken, vandaar keuze zand.
Is dit de juiste oplossing?
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #2
Als er tegels komen dan zand, anders met grond ophogen.
Maar waarom ophogen en het niveau zo laten, geeft een veel mooier effect.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Wat voor ondergrond? Er kan risico zijn op verzakkingen. Zeker als je er een nieuw tuinhuis op wilt zetten.

Ophogen alleen voor een trampoline vind ik een beetje vreemd... Hou in ieder geval rekening met de afwatering. Deze mag niet naar de buren toe gaan straks.
 

Nondeju

  • #4
Tuinhuis gaat sowieso weg, dus er ontstaat een ruimte. Omder huidige huisje ligt kleigrond.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu