Ondergronds begroeid egelhuis?

AliceMcGee

  • #1
Beste mensen,

Ik ben een aardige klusvrouw met flink wat creativiteit maar nu loop ik vast :shock: Ik wil een halfronde tunnel in de tuin maken welke ik met gras wil laten begroeien (een soort teletubbiehuisje haha) met als doel om er een egelhuis van/in te maken :)

De tunnel zal iets van een kleine meter zijn dus het wordt geen mega project. Wat zou ik kunnen gebruiken als halfrond dak zodat het niet instort als er gras en planten op groeien?

Ik dacht eerst aan een dikke pvc buis maar die doorsnedes zijn niet zo groot. Dat zou wel als looptunnel bruikbaar kunnen zijn. Iemand een idee wat bruikbaar zou kunnen zijn? Alle tips zijn welkom, alvast bedankt! :)
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Welke diameter moet het hebben, 1 meter of is dat de lengte?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #4
Stuk betonnen rioolbuis.

Maar er zijn ook wel dikke plastic buizen, ik heb ze hier van bijv. 32 cm doorsnee.
Ze zijn wel duur en moeilijk te vinden, hou er rekening mee dat een stuk van een meter snel 30 tot 40 euro kost, maar soms heb je geluk en is er ergens een afvalstuk te koop en ben je met 2 tientjes klaar.

Alternatief is het zelf metselen van zo'n tunnel.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Wordt een egel blij van kunstof?
zou toch eerder voor iets van hout gaan
(er moeten geen meters grond bovenop neem ik aan
 

Gerrit B

Specialist Telecom
  • #6
Kijk waar ze normaal in/onder zitten.
Dat kan een droge duiker zijn, een plastic zak een omgevallen boom, een knus plekje in de schuur, een droog plekje onder de coniferen, een stappel kratten een stapel hout enz.
Dus waar het van gemaakt is maakt denk ik niet veel uit, het moet er droog en veilig zijn en het moet er in de winter niet te koud worden.
 

AliceMcGee

  • #7
Ik denk inderdaad dat hout, dus natuurlijke materialen, het beste is. Een houten vat vind ik wel een goed idee! Het wordt maximaal een meter lang dus dat zou moeten lukken :) Dank je wel voor de reacties!
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #8
Je kan ook een paar kleine spantjes maken en die dan bekleden met planken net als bij een boot.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu