Nuldraad in wanddoos

Bezerker

  • #1
Hallo iedereen,

We willen de AWMR-300 inbouwschakelaar van KlikAanKlikUit in de wanddoos installeren. Dit product vereist wel een nuldraad in de wanddoos. Onze situatie is dat er een nuldraad en aardedraad door de wanddoos naar de wandcontactdoos/stopcontact onder de schakelaar loopt. Hieronder een foto. Kan ik deze blauwe draad doorknippen, een lasklem ertussen plaatsen en een extra blauwe draad aan de lasklem toevoegen en deze verbinden met de inbouwschakelaar? Blijft de stopcontact dan nog werken?

Alvast bedankt,

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Dat is wel de gebruikelijke methode.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Als je alle nuldraden weer verbindt, wel ja.
 

Jakub Cech

  • #4
Nou, dat wordt krap in die ondiepe muurdoos,hoop draden, kroonsteen en dat kastje, ik vraag me af of dat je het wel kwijt kan.
 

Bezerker

  • #5
Ja dat is wel waar natuurlijk. Maar dankzij jullie hulp weet ik iig dat ik het kan proberen.

Bedankt!
 

Peter_H

  • #6
Het kan best zijn dat de twee aansluitingen voor de nul op de schakelaar zijn doorverbonden. Dat scheelt weer een lasklem een een stuk draad.

Toevoeging:
Misschien toch niet zo verstandig, het is namelijk niet bekend of de eventueel doorverbonden nul in dit kleine apparaatje wel 16A aankan.
 

DerBart

  • #7
Die inbouwzender achter de schakelaar in de doos krijgen wordt behoorlijk proppen, denk dat er te weinig ruimte is. Kun je niet de bestaande schakelaar weghalen en een draadloze schakelaar plaatsen? Die hebben geen diepte. Dit is de link:
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #8
Dat heeft geen zin, het is de bedoeling dat de inbouw schakelaar parallel
aan de bestaande schakelaar komt te zitten en deze op afstand te kunnen schakelen.
Met de inbouwzender kun je andere ontvangers inschakelen,
dat is dus iets anders.
Als er echt te weinig ruimte is in de bovenste doos dan kun je de bedradingen verlengen en de ontvanger in de onderste doos achter het stopcontact plaatsen.
Daar zitten waarschijnlijk geen lasdoppen meer.
 

Bezerker

  • #9
Goede tip Ronny! Bedoeling is idd om bestaande schakelaar te blijven gebruiken. Ik zal binnenkort gaan kijken of het past.

Bedankt voor het meedenken allemaal!
 

Dylanhubers

  • #10
Wat voor soort lamp wilt u er mee aansturen? In sommige lampen kan je deze schakelaar makkelijk kwijt. U hoeft dan alleen de fase (bruine draad) te verlengen
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #11
Klopt, maar dan kun je de lamp niet meer bedienen met deze wand schakelaar.
 

Dylanhubers

  • #12
Waarom zou dat niet kunnen? Er veranderd niks aan de huidige situatie je zet de ontvanger parralel over je lamp heen daar is die 2de nul klem voor op de ontvanger je hebt dan wel een draadloze zender nodig natuurlijk
 

Jakub Cech

  • #13
Het andere merk Phil* Hu* heeft dat eigenlijk toch ook, daar zit het in de bol verwerkt. Het kastje in de lamp verstoppen/verwerken is lijk mij ook mogelijk.

Wel een goed idee van Dylan :prima:
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #14
Dylanhubers schreef:
Waarom zou dat niet kunnen? Er veranderd niks aan de huidige situatie je zet de ontvanger parralel over je lamp heen daar is die 2de nul klem voor op de ontvanger je hebt dan wel een draadloze zender nodig natuurlijk
Je geeft zelf antwoord op je vraag.
Het is dus in dat geval niet meer mogelijk om de bestaande schakelaar te gebruiken.
Als je een draadloze schakelaar toevoegd, dan werkt het wel maar dat is een andere verhaal.
Je zou dan ook de doos dicht kunnen maken, de schakelaar verwijderen en in de vrijgekomen ruimte de Klikaanklikuit module plaatsen...
(door het verwijderen van de overbodige schakelaar is ruimte vrijgekomen)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu