Nieuwe vloerverwarming noodzakelijk?

Hwag

  • #1


Wij willen op de benedenverdieping een nieuwe tegelvloer aanleggen. De huidige plavuizen zijn gelijmd en de vloer is voorzien van vloerverwarming. De VV is aangesloten via stadsverwarming en voorzien van een nieuwe pomp. Het systeem is 13 jaar oud en werkt prima. Advies van de tegelzetter is vervangen maar dhet nieuw aanleggen met alle bijkomende kosten bedragen ca 6000 voor ca 90m2

Mijn vragen:
-Is de grijze buis luchtdoorlatend of niet
-hoe lang kunnen deze buizen mee maw vervangen of niet?
-Hoe beoordeel je de kwaliteit van de verdeler?
-zijn er besparingen te behalen door nieuwere technieken mbt VV?
-wat is je advies en waarom?

Last but not least: de keus voor vernieuwing van de VV kan ook afhangen van het hoogteverschil. volgens de tegelzetter wordt de oude lijmlaag niet verwijderd maar geëgaliseerd daardoor komt de tegel ca 1 cm hoger te liggen dan de huidige, hebben jullie suggesties hoe de verhoging minimaal gehouden kan worden?

Ik ben benieuwd naar jullie reacties, alvast dank.
Groet, Hans
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #2
Hwag schreef:
.... Advies van de tegelzetter is vervangen maar dhet nieuw aanleggen met alle bijkomende kosten bedragen ca 6000 voor ca 90m2
Mijn advies: zoek direct een andere tegelzetter!
Dit soort prijzen en adviezen lijkt echt nergens op.

Aan de buizen mankeert helemaal niets en ze zijn m.i. zuurstofdicht (13 jaar geleden werden de zuurstofdoorlatende buizen al niet meer toegepast)
Buizen gaan zeer lang mee en de meeste producenten bieden een garantie van 50 jaar.
Verdeler voldoet aan de eisen van de betreffende stadsverwarming: niets mee aan de hand. U hebt zelfs de pomp laten vervangen. Prima!
 

Marcn88

  • #3
Zoalsde gooyer al aangaf lekker laten zitten de vvw er mankeert nix aan gewoon nieuwetegels erin en dan rustig weer t opstookprotocol volgen en weer jaren van comfort :lol: :cool:
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
U kunt zelfs overwegen om een nieuwe tegelvloer over de oude tegels heen te laten leggen: m.b.t. de warmteafgifte heeft dat nauwelijks invloed.
Maar mijn advies m.b.t. de tegelzetter blijft zoals eerder aangegeven.....
 

Hwag

  • #5
Bedankt voor de reacties, ik heb besloten om de VVW te behouden. Blijf ik nog zitten met de vraag over de hoogte vd nieuwe vloer. egaliseten over de bestaande lijmlaag geeft een verhoging door de nieuwe lijmlaag.... enig idee hoeveel hoger dit is of wat ik kan doen om dit te minimaliseren? de tegel is 1cm dik.

Groet hans
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu