Nefit met Honeywell thermostaat

Paulh76

  • #1
Hopelijk dat iemand me kan helpen met het volgende;

Ik heb mijn goudkleurige Honeywell T87F thermostaat (aan/uit) vervangen door een Honeywell Round on/off (niet-modulerend).

Met de flinke kou afgelopen periode merkte ik dat mijn CV-ketel (Nefit HR32 combi uit 1994) niet goed functioneerde. Hij gaf foutmeldingen en brandde maar 1 van de 5 minuten. De overige 4 minuten stond hij op de pendelstand. Een monteur gebeld en die wees me er op dat de thermostaat Round on/off niet paste bij dit type Nefit ketel. Hij kon me zo snel niet uitleggen waarom niet.

Wat ik nou echt niet snap is dat de T87F een aan/uit schakelaar is die eenvoudig de draadjes met elkaar verbindt als het te koud is in de kamer. Volgens mij doet de Round on/off exact hetzelfde. Is er iemand van jullie die dit kan verklaren?

Alvast bedankt en een goede jaarwisseling!!
Paul
 

Mobel

Specialist Verwarming
  • #2
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Er zijn meer problemen met de round on/off.
Deze gebruikt de spanning uit de ketel om het display te laten branden waardoor sommige ketels in de war raken.
 

Speedypul

  • #4
Is geen probleem, dit type thermostaat kan gewoon niet op Nefit.
 

Xr8

  • #5
Deze thermostaat is een zogenaamde stealing power uitvoering en schakelt elektronisch kort en dus niet met een los potentiaal vrij contact.

Dat kan de reden zijn dat het op deze oudere ketel niet werkt. Als je de getoonde tabel bekijkt dan geeft Honeywell al aan dat het niet werkt.

Je zou de Chrontherm 4 of Vision aan/uit kunnen nemen deze werkt wel.
Ook zijn er wel diverse goedkopere varianten met genoemd contact te verkrijgen.

Succes.
 

Ketelchrisje

Specialist Verwarming
  • #6
En toch heb ik er vele werkend op de turbo 21 van een wbv waar we veel werk voor doen.

in mijn ervaring werkt deze gewoon wel.

je kan wel de schakelinterval instellen,
even het boekje nalezen hiervoor.

dit is nodig als je ketel vaak op 9 komt te staan [antipendel] zoals je zei.
komen er andere storingen voor kijk dan ook eens indien alles in orde is naar de aarding van je ketel, is die niet in orde krijg je ook problemen met deze thermostaat [raar maar waar].
 

Paulh76

  • #7
Bedankt voor alle informatie. Ik heb op basis van de linkjes die jullie aangaven gisteren een Chronotherm4 gekocht. Mooie thermostaat maar heeft mijn probleem niet opgelost. Het maakt geen verschil of ik de Round of de Chronotherm aansluit. Na 1 minuut verwarmen springt de ketel op foutcode 3 (4 seconden), daarna op 0 (20 seconden) en dan op 9 (4 minuten). Dit blijft zich herhalen en het huis warmt niet echt op. De monteur weer gebeld...hopelijk komt hij vandaag!

Thnx!
 

Paulh76

  • #10
De monteur is net geweest. Omdat hij zo vaak op 9 (pendelen) sprong heeft hij de pomp opengeschroeft vlak nadat de stekker uit het stopcontact ging. De pomp draaide niet na maar stond meteen stil. Ook de aan/afvoer leidingen waren heel erg warm. Blijkbaar was de pomp heel slecht. Pomp vervangen; pendelprobleem opgelost. Raar genoeg is ook de foutmelding '3' hiermee verholpen... Laat de kou maar komen volgende week!
Iedereen bedankt voor alle hulp!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu