Modulerende thermostaten zoneregeling

Webe

  • #1
We hebben vloerverwarming voor de gehele benedenverdieping. Deze ga ik voorzien van zoneregeling (3 zones). Nu heb ik de cvketel (Bosch HRC35) voorzien van de open therm-module en gebruik momenteel 1 modulerende thermostaat.

Voor mij nu de vraag als ik over ga op zoneregeling, moet ik voor de drie verschillende zones, kan ik dan voor alle afzonderlijke thermostaten een modulerende thermostaat plaatsen?
Voor de regeling van de stuurmotoren maak ik gebruik van een trafostation waar alle stuurmotoren en thermostaten wordt aangesloten. Voor mij is namelijk de vraag of het modulerend effect niet "verdwijnt" als ik alles op het trafostation aansluit.
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het helpt als je vermeldt welk merk/type zoneregeling je in gedachten hebt.
De meesten sturen de ketel niet modulerend maar hebben een aan/uit relais. De modulerende thermostaat is dan niet meer bruikbaar en het modulerende effect verdwijnt dan (grotendeels).
 

Webe

  • #3
De volledige specificatie van de vloerverwarming is:
een robot 9groepsverdeler.
stuurmotoren van heimeier 24 V
trafostation heimeier idem 24 V


Het idee dat ik heb is, een groep rechtstreeks te sturen via de ketel en daarvoor gebruik dan ook geen stuurmotoren. Dit doe ik voor de hoofdruimte. De overige twee zones zouden dan via de stuurmotoren en bijbehorende thermostaten moeten worden geregeld.
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #4
M.i. ben je er niet met deze componenten.
Google maar eens op "zoneregeling" dat tref je wel andere (betaalbaarder) oplossingen.
Alleen al)een trafostation voor ruim 200 euro (ik trof zelfs een addres van ruim 500 euro voor zoiets) is erg veel geld voor het beoogde doel.
Die trafo is alleen maar om van 230 Volt 24 Volt te maken. Waarom gebruik je geen 230 Volt oplossing: die spanning is in iedere woning praktisch in alle wanden te vinden.......waarom dan 24Volt maken op zo'n dure manier.
Zoneregeling is overigens een aan/uit systeem (net als je vloerverwarming)
 

Webe

  • #5
Als je alles nieuw moet kopen is het inderdaad een dure oplossing.Ik heb de stelmotoren en trafo zeer goedkoop gekocht. Ik heb het idee dat ik er bijna ben met deze onderdelen. Het enige dat nog moet, dat zijn thermostaten. Aangezien ik met drie zones werk heb ik nog slechts 1 thermostaat nodig.
Daarmee zou dan een werkend systeem ontstaan. Ik begrijp, dat het alleen een aan/uit systeem kan zijn en dus niet via het opentherm protocol kan communiceren.
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #6
Er is een prachtige oplossing, maar niet goedkoop.
Evohome of Danfoss link is met opentherm ketel relais verkrijgbaar.
Alle mogelijkheden, vlv regelen en radiatoren.
Het kan allemaal gecombineerd worden, ik plaats het regelmatig en ben dus redelijk bekend hiermee, als dhz, heb je er nog een hele kluif aan.

Calenta :cool:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu