Minimale dikte spouw

Ronaldjes

  • #1
Allereerst wil ik zeggen dat ik het nodige heb proberen op te sporen via google en het forum hier. Echter kom ik nog steeds niet tot een bevredigend antwoord.

Ik wil aan gaan bouwen en hiervoor ben ik stukje bij beetje al materialen bij elkaar aan het sprokkelen.

Nu wil ik tussen mijn bestaande aanbouw en een (nu nog tuinmuur) een schuifpui gaan plaatsen. Het is de bedoeling dat de tuinmuur gesloopt wordt en op dezelfde muur een buitenmuur wordt terug geplaatst.

Tussen de bestaande bouw en de tuinmuur. Heb ik 333 cm ruimte. Hier moet dus nog isolatie, een binnenmuur en een spouw vanaf. Echter de pui die ik heb gevonden is 311 cm. Dus met aftrek van de binnenmuur 12 cm over. 8 cm pir-isolatie en 4 cm spouw ,oude het kunnen worden. Is dit voldoende?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Of je tekent het exact uit, en volgt de maatvoering volgens tekening.

Echter volgens mij kun je heel veel ruimte winnen door het binnenblad korter te houden, en in de buitenmuur een penant te metselen. Dan plaats je de pui tegen het buitenblad aan en heb je geen koudebrug meer.
 

Ronaldjes

  • #3


Bij deze het uitgetekend. Ik denk eigenlijk dat het wel zal gaan lukken.

Ik weet dat ik nog vanalles uit moet laten tekenen en een constructeur moet laten rekenen. Maar hoe leg je nu een (stalen)balk of latei op de linkermuur aan de linkerzijde. Deze lijkt maar weinig draakvlak te hebben of word dit anders ongevangen?

Aan de rechterzijde heb ik op deze manier een koudebrug. Hier zie ik ook iets over het hoofd denk ik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu