Miele wasdroger verwarmt niet

Hans51

  • #1
Beste allemaal
Mijn Miele novotronic wasdroger type Sommerwind verwarmt niet meer.
Het verwarmingselement heb ik losgehaald en gecontroleerd. Het werkt.
De monteur in de winkel heeft de thermostaten gecontroleerd en een was er kapot en hij adviseerde ze allebei te vervangen. Dat heb ik gedaan maar tot nu verwarmt de machine niet. Mogelijk kan ik een foutje gemaakt hebben met de aansluiting van de bedrading maar ik heb het zo goed mogelijk volgens een tekeningetje gedaan.
Wie heeft er nog ideeën/goed adviezen voor mij zodat ik hem misschien kan maken. Deze maand is wel een pechmaand, oven, wasmachine, droger en auto kapot.
Groeten hans
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #2
Plaats even een foto
 

Hans51

  • #3
Ik hoop dat de foto's duidelijkheid bieden ik heb ze verzonden maar ik weet niet hoe ze weer tevoor schijn kunnen komen of ze zijn naar de gebruikersnaam gestuurd.
groeten Hans
 

Hans51

  • #4
Hier komt dan hopelijk een foto
groeten hans
 

Hans51

  • #5
Foto plaatsen lukte niet, misschien te hoge resolutie.
Nu wel teruggeweest naar de winkel die mij de nieuwe thermostaten heeft geleverd. Foto laten zien van de bevestiging van de draden. Mogelijk zou ik twee draden verwisseld kunnen hebben Dat was dus niet het geval.
Nu apparaat geprobeerd met een paar doeken Worden wel droger maar ik heb nog steeds het idee dat de lucht niet erg warm wordt. Het verwarmingselement heb ik apart gecontroleerd en dat werkt prima als was een kacheltje. Zou het misschien ook nog zo kunnen zijn dat er een verkeerde thermostaat in zit?. Er zit stroom op de draden naar het verwarmingselement en naar de thermostaten.
Wat zou het nog kunnen zijn?
Elders nog iets kapot?
Groeten Hans
 

Hans51

  • #6
Ik las ergens dat er in de Miele wasdroger ook nog een thermische beveiliging zit die misschien gereset moet worden. Ik heb geen idee waar dat dan zou moeten zitten/
Wie weet raad?
groeten Hans
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #7
Geen termische resset beveiliging
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu