Mengen van pigment en lak voor kleur op houten vloer

Karen en wouter

  • #1
Hoi

Wij hebben op de eerste verdieping de originele vurenhouten vloer geschuurd.
Nu ben ik erg benieuwd of het mogelijk is om de lak die nodig is om de vloer een beschermlaagje te geven ook te mengen is met pigmentpoeder?
Ik heb namelijk hele mooie kleuren staan maar ben benieuwd of iemand ervaring heeft met het mengen van lak met pigmentpoeder?

Groetjes Karen
 

Mouse

  • #2
Niet met pigmentpoeder...
In ons oude huis zat een vast houten trap naar zolder die door de vorige eigenaar in ik kan niet anders zeggen poepbruin was gebeitst. Hij was dus erg dof en vreselijk van kleur.

Wij hebben toen door de verf specialist zwarte parketlak laten mengen en na twee lagen was de trap prachtig donkerbruin tot zwart glanzend terwijl je nog steeds de houtstructuur kon zien. Het was ook behoorlijk sterk want de wasmachine en droger stonden op zolder dus de trap werd behoorlijk belopen en hoefde toch pas na 5 jaar te worden bijgewerkt.

Volgens mij gebruikte de vakman echter vloeibare kleurstof, ik kan me namelijk voorstellen dat poeder niet oplost in lak maar als kleurdeeltjes blijven zitten in de lak, waardoor het maar de vraag is hoe egaal het resultaat uiteindelijk zal zijn.... je moet dan wel erg goed (blijven) roeren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu