Nieuw onderwerp Reageren
Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 20 Mei 2013, 10:55   Meerdere tv's aansluiten op upc box?
Ik heb sinds kort een abonnee bij upc.
ik heb 2 mediaboxen omdat we graag ook boven tv willen kijken.

ik heb:
1 tv in de woonkamer
1 tv op zolder
1 tv op slaapkamer(ouders).
1 tv op slaapkamer(zoon).

in totaal heb ik dus 4 tv's.
de aansluiting van het kastje naar woonkamer werkt perfect.
van het kastje naar slaapkamer(ouders) is ongeveer 20 a 21 mtr.
van het kasteje naar slaapkamer (zoon) is ongeveer 15 a 16 mtr.
van het kastje naar zolder is het ongeveer 17 a 18 mtr.

nu heb ik gelezen dat als de kabels langer dan 10 a 15 mtr waren je dan een versterker moet gaan gebruiken.
ik kom dan op deze uit:Huisversterker wandmontage, 4 uitgangen retourgeschikt, incl. voeding (FDU-44) van +/- 56 euro.
maar ook deze kan maar tot 15 mtr.

hoe kan ik dit nou het beste doen?

oja ik heb 2 media boxen 1 in de woonkamer en 1 in de slaapkamer(ouders).

ik wil graag overal tv hebben.
nu weet ik dat ik in de mediabox (slaapkamer ouders) een spillter kan doen.
1 gaat dan naar zolder en 1 gaat dan naar slaapkamer(zoon).
deze zijn dan niet meer digitaal maar worden dan analoog als ik het goed heb.
dit is geen probleem.
maar hoe sluit ik die mediabox van de slaapkamer(ouders) aan op het kastje in de muur?

op een foto zien jullie hoe het nu is aangesloten.
op de andere foto zien jullie de splitter die ik erbij heb gekregen,kan ik deze ook gebruiken?



Klusservice Klusidee
Klusservice Klusidee

Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen


Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 20 Mei 2013, 13:05  
Ik heb zelf al een schets gemaakt.
ik hoop dat ik het goed gedaan heb.
gaat dit eigenlijk wel lukken met de afstanden van de meters kabel?

Fantomaz


Geregistreerd op
14-3-2007
Berichten: 394
Fantomaz op 20 Mei 2013, 18:28  
Kun je gewoon aansluiten op de manier zoals je getekend hebt.
Maak je niet druk om die paar meters teveel. De marge waarin kabelmaatschapijen jou je signaal aanbieden is groter dan dat die versterker kan compenseren.

Als je echt de botte pech hebt dat je signaal krap op de minimale norm van 60dBuV zit, zou het met de 3,5dB van je eerste aftakking én de lengte kabel mogelijk in de knoei komen.
Echter zit je doorgaans tussen de 65 en 70dBuV en is die 3,5dB niet een te groot probleem.
De lengte kabel is van minder belang. Dwz deze geeft minder demping.
Let wel! deze kabels moeten wel van goede kwaliteit zijn.
Ter voorbeeld: De huidige kwaliteitskabels (C9 of KOKA799) doen ca 9dB op 100 meter op de gemiddelde frequentie (eigenlijk 260Mhz als ik het officieel moet benoemen)
Dus een kabel van 15 meter doet dan 9:100*15= ~1,4dB.
Diezelfde kabel van 20 meter doet dan 9:100*20= ~2dB
Dat verschil is zo klein, daar zul je geen problemen aan ondervinden.

NB Bij iets minder kwaliteit kabel zal de demping wat hoger zijn.
Maar bezuinig nooit op kwaliteit van kabel of connectoren.

Ik zie in je schema geen versterker staan.
Die zou nog wat goed kunnen maken, mocht het nodig zijn.

Ik ken die UPC dingen niet, maar hoor dat ze nog wel eens gevoelig kunnen zijn. Cool
DexterXL
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
8-8-2010
Berichten: 2402

N-W Veluwe
DexterXL op 25 Mei 2013, 11:37  
Toen ik nog UPC had, had ik direct in het overname punt (ONP) een
retour geschikte versterker gekocht met UPC/Ziggo keurmerk, dat werkte
prima voor al onze tv's, ook hier zitten de extra tv's meer dan 15mtr bij
het ONP vandaan, en het signaal was toch net te zwak om correct te werken.
Ik kan alleen uit jouw gegevens niet opmaken of je alle kabels direct in de
buurt hebt van het ONP? zo ja, dan zou ik toch voor die versterker gaan
zodat elke tv een eigen aansluiting met daar bij behorende signaalsterkte
krijgt
Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 27 Juni 2013, 21:16  
Wat is een ONP?

ik heb nu nog maar 1 media box.
ik heb een 2 weg en een 3 weg splitter.
op de tekening is het hoe ik hem nu heb aangesloten zonder storingen.

maar nu wil ik er nog 2 tv op aan kunnen sluiten.
maar hoe doe je dit?
ik wil het eerst zonder versterker proberen.
zou iemand een schets kunnen maken van hoe ik het moet aansluiten?
zodra ik er een 2 of 3 weg splitter tussen set heeft hij geen beeld meer.
aansluiting zit in de woonkamer op me muur.

DexterXL
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
8-8-2010
Berichten: 2402

N-W Veluwe
DexterXL op 28 Juni 2013, 17:01  
ONP is precies wat ik erbij heb gezet: het overname punt, dus het punt
tot waar UPC verantwoordelijk voor is, dit is de 1e aansluitpunt op de kabel
van UPC.

Tussen aansluiting TV1 en TV2 doe je nogmaals een splitter/t-stuk
dan blijft je mediabox voor alle splitters zitten.
Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 28 Juni 2013, 21:07  
Het is me nu wel gelukt.
ik moest pas gaan splitten na de media box en niet daarvoor.
tot nu toe hebben we overal beeld.
nog niet echt super maar het is goed te doen.
alleen met ned1 krijgen we geen beeld of erg slecht beeld.
ik ga nu denk ik toch maar effe sparen voor zo'n versterker.
als ik er een versterker tussen zet word het beeld dan gewoon goed zonder sneeuw of storingen?
zo ja wat voor versterker zou dan een goede optie zijn?
en als ik hem heb moet ik hem gewoon gaan vervangen voor die 3 weg splitter toch?

Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 30 Juni 2013, 14:58  
Ik heb nu alles netjes weggewerkt maar op een of andere manier heb ik nu nergens meer goed beeld.
dit is de coaxkabel die ik nu gebruik:rg-59u 75ohm 5mm coaxial cable icm. een 3 weg splitter.

ik wil nu gaan voor de
Professionele Hirschmann KOKA 799 digital coaxkabel (cell-PE, stikstof geinjecteerd) icm. König PRO20M CAI versterker.

zou ik hiermee wel mooi en goed beeld mee krijgen?

alle tv's worden dan ook bij de onp direct op de versterker aangesloten als dit mogelijk is.
DexterXL
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
8-8-2010
Berichten: 2402

N-W Veluwe
DexterXL op 30 Juni 2013, 20:17  
Als het goed is kan je op je mediabox zien wat je signaal sterkte en signaal
kwaliteit is, dat bepaald of je voor je mediabox of erna een versterker moet
plaatsen, plaats je hem ervoor, dan moet je een retourgeschikte versterker
gebruiken, gebruik je na de mediabox geen andere mediabox, dan kan je
er een normale versterker gebruiken.

Overigens zit er wel een klein foutje in je tekening, je tv signaal komt uit
je modem naar je verdeeldoos, en gaat daarvandaan naar je mediabox.

In principe zou de kabel goed genoeg moeten zijn, dus eerst kijken of je
voldoende signaal sterkte en kwaliteit krijgt bij je mediabox
Fantomaz


Geregistreerd op
14-3-2007
Berichten: 394
Fantomaz op 30 Juni 2013, 23:10  
Heb jij die 2-weg splitter echt zo aangesloten als op de tekening?
Dan begrijp ik je probleem... Rolling Eyes

Je biedt het signaal aan op een UITGANG van de splitter. De INGANG gaat naar de 3 verdeler, waardoor je (TOV ingangssignaal AOP) ca 11dB zwakker signaal hebt op je 3 TV's (3,5 van de 2-verdeler + 5,6 van de 3-verdeler).

Je mediaplayer zit op de ANDERE UITGANG van de 2-verdeler.
De ontkoppeling van de splitter, speelt nu zijn parten.
Uitgang naar uitgang geeft ca 22dB verzwakking.
Andere splitter gebruiken (of deze goed aansluiten) is een oplossing voor je mediaplayer. Dat verlies wordt nu 3,5 ipv 22dB.
De 3,5+5,6dB verzwakking op de andere TV's blijft...

Neem het even in je op...
DexterXL
Specialist Verwarming

Geregistreerd op
8-8-2010
Berichten: 2402

N-W Veluwe
DexterXL op 01 Juli 2013, 18:30  
Mr. Green zo had ik het nog niet bekeken, maar als hij daadwerkelijk
het zo gemonteerd heeft, dan mist hij idd wat Db's naar alle toestellen.
Ik hoop dat het zo simpel is, en dat hij die splitter niet uit gemak zo getekend
heeft Wink
Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 02 Juli 2013, 07:38  
@DexterXL:

hij gaat van de hoofdaansluiting (uit de muur met kastje modem,tv,radio erop)radio is niet in gebruik.
van modem naar upc modem.
van tv naar upc mediabox.
zo heeft de monteur het aangesloten.
de kabel moet goed zijn want,de moteur heeft hem nog doorgemeten.

waar kan ik die signaal sterkte zien van me mediabox?
Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 02 Juli 2013, 07:56  
@Fantomaz:

2 weg splitter?
die gebruik ik niet hoor.
ik heb achterin me mediabox een een T-stuk zitten en van daaruit gaat er een kabel naar me 3weg splitter die hem dan opsplitst naar me andere 3 tv's.
dit had ik ergens gelezen op het internet dat het zo kon.
sorry maar ben nogal een noob hierin Embarassed ,is voor mij de eerste keer dat ik zoiets doe.
maar ik had wel overal gewoon normaal beeld totdat ik alles netjes ging wegwerken.
ik heb die 3 weg splitter weggewerkt bij me radiator leidingen zie foto.
kan het hiermee te maken hebben dat het signaal ineens zo slecht is?

Klusjesman28


Geregistreerd op
29-2-2012
Berichten: 41
Klusjesman28 op 10 Juli 2013, 16:07  
Ik heb net een signaal test gedaan via de mediabox.
hij gaf bij alle vakken goed aan.
dus me signaal wat binnen komt is dus goed.
Naar boven
Nieuw onderwerp Reageren
Pagina 1 van 1

Klusadvies: Meerdere tv's aansluiten op upc box?

Klusadvies: Meerdere tv's aansluiten op upc box?
Gerelateerde onderwerpen Reacties Laatste Bericht
Meerdere TV's aansluiten 3 09 Augustus 2010, 20:08
Geen nieuwe berichten Meerdere TV's aansluiten / splitters en versterkers? 6 15 Maart 2012, 20:27
Geen nieuwe berichten Meerdere klussen ivm nieuw huis 4 13 April 2015, 12:40
Geen nieuwe berichten Meerdere vragen ivm tocht, ventilatie, luchtvochtigheid 5 27 November 2015, 10:01
Geen nieuwe berichten CC Cam aansluiten op PC 8 04 Februari 2015, 23:48
Geen nieuwe berichten Tv aansluiten op stereotoren 12 20 Mei 2012, 21:00
Computer aansluiten 5 29 Oktober 2007, 22:46
Schakelaar met lamp aansluiten 1 18 Februari 2010, 16:00