Mechanische ventilatie en ventilatie d.m.v lichtknop op wc

Scratch

  • #1
Ik heb thuis een mechanische ventilatie. Nu heb ik de wc thuis wat verbouwd en een nieuw ventilatie-apparaat gekocht wat je op het lichtnet kan aansluiten. Zodra je het licht aan doet, begint het motortje in dat ventilatie-apparaat te draaien. En zodra je het licht weer uit doet, draait het nog een tijdje door.

Mag ik dit apparaat zomaar op de mechanische ventilatie aansluiten? Ik hoorde namelijk laatst van niet. Mening werd niet onderbouwd, en ik weet het eigenlijk niet.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Je mechanische ventilatie staat als het goed is altijd aan. Het heeft dus geen zin om daar een extra ventilator voor te hangen. Dat werkt alleen nadelig.

Is de ventilatiecapaciteit nu onvoldoende? Hoe gebruik je de drie standen schakelaar?

Bij sommige ventilatieboxen (met afstandsbediening) kan je hem (1x2x of 3x) tien minuten op max laten draaien, ook handig na sommig toiletbezoek :lol:
 

Scratch

  • #3
Ik heb alleen een aan-en-uit knop! Weet ook niet hoe oud 'ie is. Maar ik dacht zelf dat het wel handig leek om na elk toilet bezoek even de ventilator extra te laten draaien.
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #4
Hoe is je situatie precies? Als je het over "mechanische ventilatie" hebt, bedoel je dan zo'n groot apparaat, meestal opgehangen in de berging, waar de ventilatieleidingen van meerdere vertrekken bij elkaar komen?

Als je daar een extra ventilator op aansluit, kan dat inderdaad tot problemen leiden. Je wc-luchtjes kunnen dan door een van de overige ventilatie-openingen weer worden uitgeblazen of - als je in een appartement woont - zelfs bij je buren.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Plaats anders een foto van het apparaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu