Luik in kinderkamer

Mommy1980

  • #1
Sinds begin dit jaar wonen we in een eengezinswoning. Schoonouders wonen in een zelfde woning. Asbest kwam ter sprake. Heeft het huis niet, maar het plaatje van het luik in de kinderkamer kan wel van asbest zijn zei mijn schoonvader. Maar als het er zit en je doet er niets mee dan kan het geen kwaad. Voor mij toch geen prettig idee. Plinten moesten nog gelegd worden. Is gisteren gebeurd. Tot mijn schrik hebben ze een gedeelte van de onderkant van het luik afgezaagd om de plint te kunnen plakken, (hoge plint)
.
Mijn schoonvader zegt dat het geen asbestplaat is anders had hij dat niet gedaan. Vorige bewoners zullen het vervangen hebben, maar ik ben als leek niet gerust gesteld. Wat denken jullie bij het zien van de foto's?
Durf mijn kind niet meer in die kamer te leggen.
Mijn vader is gestorven aan asbestkanker dus ligt nogal gevoelig.


dubbelpost verwijderd - mod
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Daar valt vanaf die foto helemaal niets over te zeggen. Indien het asbest is dan hebben degenen die dat gezaagd hebben het meeste risico gelopen. Wanneer je de zaak goed schoon dweilt en de ruimte goed ventileert zal ernaar mijn mening weinig van die eventuele asbest achterblijven, terwijl het plaatje zelf geen enkele kwaad kan.

Eventueel kun je voor de zekerheid de rand van het plaatje even schilderen, zodat achtergebleven vezels gebonden worden.

Ik betwijfel echter sterk of dit asbest is, waarom zou daar een asbest luik zitten? Lijkt me eerder een plaatje spaanplaat. Maar als je twijfelt, kun je een stukje ervan opsturen naar een tester. Zie de Sticky bovenaan deze rubriek.
 

Poster

  • #3
Hallo 

U kunt het afgezaagde deel op asbest laten testen. 

Maar aan het afgezaagde deel kunt u zien of het hout is, of een ander materiaal.

Wilt u dit niet, en omdat het nog al gevoelig ligt, (begrijpelijk) haal het luik eruit, pak het goed in plastic zakken, en breng naar een afval bedrijf, en zet er een houten plaat in. 

Waarschijnlijk slaapt u dan een stuk rustiger, en grote kosten zijn het niet. 

Grt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Plaats eens een foto van de onderkant en achterkant van het luik.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu