Lekkende vaatwasser atag

Zoeendjen

  • #1
Ik heb een z.g.n. vaatwasser, Atag 45 cm, gekocht en ingebouwd. Maar hij lekt bij de deur. Tijdens het wassen heb ik wat aan de deur geduwd en licht getrokken en gaat het een tijd goed. Het lijkt dat zodra hij even gespoeld heeft en dan weer begint met wassen ook het lekken weer begint alsof er teveel druk op komt en het water er door geperst wordt. Beetje aandrukken/rommelen en het gaat weer goed. Rubber en randen heb ik al nagekeken (rubber ook even eruit gehaald en schoongemaakt) maar geen resultaat. Het ziet er allemaal strak en netjes uit.
Iemand een suggestie om dit probleem te verhelpen.
 

Rusako

  • #2
Kan zijn dat hij met plaatsen voor over staat? Of het rubber sluit niet goed aan,ik denk het eerste! :idea:
 

Zoeendjen

  • #3
Ik heb hem met inbouwen gelijk gehouden met de keukenkastjes. Als hij dicht is staat het frontje en dus de deur waterpas.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Z.g.n. vaatwasser?

Als je boven tegen de deur duwt moet er speling zijn anders loopt het deurpaneel van de vaatwasser tegen de kast.
Als de bovensproeiarm verstopt zit kan de bovenkorf de deur doen openen omdat het water de korf maar buiten doet schieten i.p.v dat het water door de sproeiarm gaat.
 

Zoeendjen

  • #5
Ik heb het voorpaneel er af gehaald en het blijkt door de onderdorpel te komen. Waarschijnlijk afhankelijk waar de (onderste) sproeiarm zich bevind wordt het water vooral vanuit de onderhoeken naar buiten geperst. Dus de ene keer loopt er wel wat water in het gootje maar de andere keer gaat dat met grote druk waardoor het over het gootje spat. Ik voeg wat foto's bij om te verduidelijken. De bovenste sproeiarm is niet verstopt en voorzover ik kan controleren de onderste ook niet.


 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Controleer de onderste sproeiarm eens of daar geen scheur in zit waardoor de sproeiarm horizontaal gaat sproeien.
Hoe is de staat van de deurrubber onderaan de deur?
Als er water in de kuip staat , staat dit water dan niet teveel richting deur?
 

Zoeendjen

  • #7
Er zat inderdaad een scheur in de onderste sproeiarm. Ik heb er een nieuwe opgezet en doet het weer feilloos. Bedankt voor de hulp. Super.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu