Lekkage via rolluikgeleider bij harde wind met veel regen

AH123

  • #1


Graag jullie hulp om toekomstige lekkages te voorkomen.

De situatie is als volgt, bij normale neerslag is er geen lekkage, het hemelwater wordt dan geleidelijk via de vensterbank afgevoerd.
Echter bij harde en aanhoudende neerslag met veel wind wordt er wanneer het inbouwrolluik NIET naar beneden is water onder rolluikgeleider de spouw ingeblazen waarna dit zich vervolgens een weg via de spouw naar binnen zoekt en vervolgens in de keuken doorsijbelt. De rolluikgeleider loopt dan als het ware vol water en dan hoeft er maar een kiertje te zijn waar deze door de harde wind naar binnen wordt geblazen.

Oplossingen die er kunnen zijn, jaarlijks afkitten, echter dit helpt maar ten dele aangezien je niet goed in de rolluikgeleider komt en door het vele water is de kans op week worden van de kit aanwezig, dit was nu het geval.
Een andere optie waar ik aan dacht is met een multitool 2 mm van de onderkant tussen de kunststofgeleider en de vensterbank weg te snijden en hier een lapje lood in te kitten met een bitumenkit.
een andere optie zou nog kunnen zijn de opening onderaan de geleider breder maken zodat je hier beter in kunt werken, maar dan is de kans op waterinloop ook groter.

wellicht heeft iemand dit als eens meegemaakt en is er bijvoorbeeld via een lekdetectiebedrijf een goede oplossing uitgekomen.

Ramen zijn nog niet aan vervanging toe....

bedankt voor jullie meedenken

gr

:roll:
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Kozijn is dus verkeerd gemonteerd. De rolluikgeleiding staat los van de afdichting van het kozijn... Beste oplossing is demonteren, goede aansluiting van het stelkozijn of spouwlat maken en opnieuw monteren.
 

AH123

  • #3
Opf het kozijn verkeerd is gemonteerd heb ik mijn twijfels over, dan zou het al 27 jaar moeten lekken, dus denk niet dat dit het geval zal zijn, het betreft een inpandig rolluik samen met kozijn als 1 geheel gemonteerd.
 

AH123

  • #4
Niettemin zou demonteren en opnieuw monteren wel als optie meegenomen kunnen worden :wink:
 

Kel

  • #5
Beste, ondertussen al een oplossing gevonden? Wij zitten momenteel met hetzelfde probleem.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #6
Svp een eigen topic starten, en voorzien van de benodigde info + foto's.
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #7
En daarnaast is het antwoord al gegeven. En rolluik geleider kan niet lekken zodat er water binnen komt. Ligt toch echt aan het kozijn.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu