Lekkage na doorspuiten riool

Simon33

  • #1
Ik heb vorige week de rioolleidingen met een rioolslang doorgespoten omdat het water op verschillende plekken in het huis slecht weg liep. Er kwam veel viezigheid los en hierna liep het water weer goed weg. Nu kom ik er 2 dagen na het doorspuiten ineens achter dat we een lekkage hebben. Een hoek van het plaffond en deel van de muur in de kamer onder de badkamer is helemaal vochtig. De gewone waterleiding is uitgesloten want de watermeter loopt niet door. Ik heb in een inspectie luik onder het bad gekeken en ook dit lijkt vochtig. Hoe kom ik er achter waar de lekkage precies is. En kan dit door het doorspuiten komen?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
En waar heb je het door gespoten dan?

u kunt het zien en wij niet wat de situatie is.
 

Simon33

  • #3
Ik ben er bij de afvoer van de keuken in gegaan. Dit is een pijp die dezelfde muur in gaat van de badkamer. Aan de andere kant zit dus het bad, en iets ernaast een aansluiting voor het bidet en een douche. Ik ben er tot aan de standleiding in gegaan.

Ik woon niet in nederland en wij hebben dus deze keuken en badkamer op de bovenverdieping zitten, vandaar dat dit wordt afgevoerd naar de standleiding. De lekkage hebben we beneden ontdekt waar in de kamer de hoek helemaal nat is, en de badkamer beneden aan de andere kant van die muur was ook nat met druppels op de tegels.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Ik zou het even een paar dagen aanzien het kan water zijn van door spuiten wat daar verzameld heeft.
 

Simon33

  • #5
Hoe bedoel je dat? want in principe moet het water toch niet de afvoerleiding uit kunnen en toch gewoon afgevoerd worden.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Misschien zit er een aansluiting die bij druk open gaat, bijvoorbeeld een rubberring waar de afvoer niet vergenoeg in is geduwd.

je zei onder bad is het vochtig controleer zulke dingen eens of een afvoer wat een dop op zit en er af is geschoten.

anders plaat eens wat situatie foto`s.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu