Lekkage kruipruimte door buitenmuur

Stimpy3

  • #1
Vandaag wilde ik wat folie op de bodem van de kruipruimte aanbrengen om optrekkend vocht te verminderen. Daarbij ontdekte ik dat in de hoek van de kruipruimte (ruwweg een halve meter tot driekwart meter onder de grond) er water naarbinnen lekte. Niet veel, maar wel net voldoende om zichtbaar te zijn als 'sroompje water'. Het heeft er nog het meest van weg dat er water van buiten door de buitenmuur naar binnen lekt.

Nou heeft het natuurlijk geregend vandaag, maar wat doe ik hieraan? Natuurlijk eerst kijken waar de lekkage vandaan komt; ik neem aan dat dat betekent dat ik aan de buitenkant de boel uit moet graven en de voegen moet gaan inspecteren en opnieuw voegen aan de buitenkant? Dito voor de binnenkant?
 

Stimpy3

  • #2
Op de foto is het minder goed te zien, maar naast de lekkage in de hoek -waar het water echt naar beneden loopt over de muur- zit onder de 'scheur' rechts zit 5 cm droog beton, en daaronder zit ook nog een plek waar het water door het beton lijkt te komen. Beton ligt ongeveer 70 cm onder de grond (1m totale kruipruimte).

 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Afbeeldingen graag via klusidee plaatsen.

Is er aan de buitenkant lekkage?

Voor de rest is water in de kruipruimte niet erg. Zorg dat de kruipruimte goed geventileerd is.
 

Stimpy3

  • #4
Ik kan niet zien of er aan de buitenkant lekkage is; daar zit zo'n 60 cm grond voor de muur. Ik vermoed dat er daar een scheur in de buitenmuur zit. Worst case zit er ergens op de andere hoek een scheur in de buitenmuur, en komt het water in die hoek naar binnen omdat dat nu eenmaal het laagste punt is.

Overigens mag 'water in de kruipruimte' dan niet zo erg zijn, het zorgt d'r wel voor dat alles in de kruipruimte in no-time wegroest.
Als ik de bodem van de kruipruimte wil bedekken met folie dan gaat dat juist verdamping tegen; daarnaast is het dan ook wel handig om die folie boven de betonrand te laten beginnen om te voorkomen dat water bovenop de folie terecht komt.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Zijn die 2 elektriciteitdraden linksboven op de foto in gebruik?
 

Stimpy3

  • #6
Nee, die gaan later naar boven als de wand (met inbouwdozen) boven de kruipruimte klaar is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Wat kan er bij jouw in de kruipruimte roesten?
Plastic op de bodem kan geen kwaad maar als er iets in die kruipruimte kan roesten zal die folie niet helpen tenzij je het volledig lucht-of dampdicht kan aanbrengen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Je moet toch eerst controleren waar het water vandaan komt. Als dat lekkage is moet dat verholpen worden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu