Lekkage gang/balkon.

De grage klusser

  • #1
Hallo, ik heb sinds enige tijd lekkage vanaf mijn balkon naar de gang.
dit is gekomen nadat ik het balkon betegeld heb, met gelijmde tegels/voegen,bij dit betegelen, heb ik ook de zijkanten meegenomen,ter hoogte van een plint van ongeveer een 6cm.
het is een balkon met een betonnen bak zeg maar,met een gedeelte muur omringd,het oorspronkelijke gedeelte, waar nu over heen betegeld is,bedroeg ongeveer 6cm hoog,daar zat ook de overgang tussen betonnen balkon, en de bakstenen muur.
de plaats waar het lekt in de gang,is op het balkon de plaats waar ook het regenwater van het dak in het putje komt, het putje komt uit in een pijp die naar de kruipruimte gaat, en aangesloten is op de rioolpijp die afvoert naar buiten.
om van de lekkage af te komen,zijn er volgens mij twee mogelijkheden? 1 is zorgen dat het tegelwerk op de juiste plaats wel waterdicht is. optie 2, maar dit doe ik liever niet, sloop de betegelde plinten eraf, en verwijder alle lijm etc. wat zou het beste zijn, en moet een muur met een overgang naar beton(balkon),moet de muur water afvoeren op de overgang beton/muur, of is mijn tegelwerk niet waterdicht en komt het omhoog,en dringt door in die overgang beton/muur, en komt zo in mijn gang? een flink probleem, want het regent veel de laatste tijd, en maar lekken......, hopelijk weet iemand met verstand van zaken raad?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaats eens van je situatie wat foto`s.
 

De grage klusser

  • #3

foto 1,
situatie in de gang gaten geboord,om erger te voorkomen.

foto2:dit is de situatie binnen,regenpijp in de kast,gaat naar de kruipruimte,zonder deksel op het putje op het balkon,gaat het lekken langs de pijp.
 

De grage klusser

  • #4
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Is de afvoer naar beneden niet verstopt zodat ie gaat overstromen net aan het plafond?
 

De grage klusser

  • #6
Nee, dat heb ik gecheckt,ik heb de regenpijp in de kruipruimte opgezocht, daar zit een zwanenhals, met een deksel, die heb ik los gedraaid, en van boven (balkon)een emmer water er door heen gegooid, en gecheckt (2 personen) of het water er weer uit kwam, dit was goed.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #7
Is er soms ook een nieuwe put geplaatst?

of put hoger geplaatst.



Vind eigenlijk vreemd wat je zei:
zonder deksel op het putje op het balkon,gaat het lekken langs de pijp.
vaak is dat verstopt
of pijp is verrot (welk materiaal is die pijp)
of put niet goed.

De afvoer kan ook verder op verstopt zitten.


Door de tegels is je op staande randen van 6 cm naar 4,5 cm gekomen.
En het dak loost eerst op het balkon, zat dat zo of liep dat niet boven het balkon putje?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Er komt regenwater van het dak op het balkon. Wat is de oppervlakte van dat dak. Het zou kunnen zijn dat het systeem die hoeveelheid van dat dak niet kan verwerken, het water stijgt en het loopt ergens over.
 

De grage klusser

  • #9
Het putje is niet veranderd,niks aan gedaan,behalve omheen getegeld, om er zeker van te zijn, dat de lekkage niet van een verstopte leiding kwam, heb ik eerst de leiding doorgespoeld vanaf het balkon, met de sifon dop er af zodat je kunt zien, dat het er door gegooide water er ook door heen komt, dat is inderdaad het geval.
omdat ik er zeker van wilde zijn,dat de rioolpijp waar alles op komt, niet verstopt zit,waar door mogelijk het verzamelde water omhoog zou kunnen komen; heb ik de sifon dop aan de onderkant er af gelaten, en aan de bovenkant de deksel er op,ik heb dus nu eigenlijk een loze regenpijp nu, tussen balkon en kruipruimte, boven kan er niets in, en van onder is hij open(open sifon dop)zodat de leiding ook niet van onder af vol gedouwd kan worden.
omdat ik ondanks dat de pijp "loos" is,toch lekkage krijg, moet het wel van het balkon zelf af komen.
het enige wat ik zelf nog kan bedenken,is dat ik de naden ga voorzien van een goede waterbestendige kit, ook de voegen tussen de tegels.
de gedachte er achter is dat mogelijk water onder de tegels via de naad tussen muur en betonnen balkon naar binnen lekt.
ik neem aan dat een loodslab(je),wat nu dichtgekit met tegellijm, tegels en kit, niet dient om water af te voeren;van een muur,maar alleen dient om het binnendringen van regen te voorkomen?
 

De grage klusser

  • #10
De pijp is trouwens kunststof/pvc, niks aan gedaan, voor de rest.
het dak heeft altijd geloost;via de regenpijp op het putje op het balkon.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #11
Nadat je getegeld hebt is lekkage begonnen.

daarvoor had je een betonnen balkon met op standen die voor zien waren met kleine loodslabben, de put is niet veranderd en niet verstopt.

Als ik de zijkanten bekijk is dit geen 6 cm maar boven zijde wat dicht gesmeerd.

Wat ik nu meer aan denk is dat de betonnen balkon wat er onder zit vol gaat staan met water en door een capilaire werking bv via het lood het water op zuigt.

valt me 2 dingen op dat deksel putje nu zowat gelijk boven zijde tegels staat
Bij oude situatie was dat gelijk aan het beton dus zeker 1-1,2cm lager.

Ook wou ik graag een foto zien onder je kozijn hoe dat zit.

en hoe is de situatie achter die muur bij pijl.

 

De grage klusser

  • #12
Bij de pijl is een balkonplaat, tussen de plaat en het balkon zit een vrije ruimte, de verbinding muur/beton zit achter het getegelde randje, omdat ik al langer lekkage heb, heb ik het gekitte gedeelte boven het getegelde randje vergroot,in de hoop,dat het probleem dan over was,
foto volgt nog.
 

De grage klusser

  • #13
Het putje ligt overigens nu wel iets lager dan de tegels, wellicht niet goed te zien.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #14
Ooo je had ook al lekkage, wel vreemd van een kale beton plaat.

de muur in die hoek boven afvoer is ook nat en groen uitgeslagen.
 

De grage klusser

  • #15
Nee,dat wil zeggen nadat ik de tegelvloer had gelegd,begon de lekkage, daarvoor heb ik ook wel eens lekkage gehad van het balkon,maar dat was al een hele tijd opgelost.
 

De grage klusser

  • #16
Ik ga als het weer een periode droog weer is de hele zaak eens goed nalopen, nu kan ik eigenlijk niet veel doen, beter is het toch om wat droger weer te hebben om bijv. kit aan te brengen, als het nodig blijkt te zijn.
 

Petersch1

  • #17

ik heb dit voorjaar ook een dergelijke lekkage verholpen : het betrof een lekkage van afvoer balkon die doorloopt naar onderburen en die hadden lekwater langs hun balkonplafond. ik heb een pvc buis in de aanwezige afvoerpijp gemaakt die langer is dan de dikte balkonvloer. Dus het water komt in de oude pijp maar lager dan het plafond bij de beneden-buren. probleem opgelost. misschien is dit ook een oplossing voor TS?
 

De grage klusser

  • #18
Dit is zeker om in gedachten te houden,als het nalopen op lekkage, met eventueel kitten,niet helpt, is dit zeker een goede tip, hartelijk dank ook voor deze tip.
 

De grage klusser

  • #19
Iedereen bedankt voor het meedenken/tips, als het weer opklaart, ga ik er mee aan de slag!
 

De grage klusser

  • #20


ik heb in een andere rubriek dit probleem ook al besproken, probleem is dat ik er nog steeds last van heb:lekkage in de gang, door waterlekkage van het balkon.
ik kom er maar niet vanaf, ik heb de plaats waar het vermoedelijk doorlekt, vanaf het balkon; op die plaatsen over de kit heen een vette rand kit erover heen gezet,maar dit helpt niet.
ik moet er bij vertellen, dat het balkon door mij zelf getegeld is(gelijmd), maar dat op de plek van de regenpijp, en daar voor, en daar achter, het niet goed afloopt naar het afvoerputje.
eigenlijk wil ik het niet maar wat zou het beste zijn, de tegels die niet goed aflopen er uit halen, en opnieuw lijmen en kitten? of, en dat is natuurlijk makkelijker de kit er tussenuit snijden, en op nieuw aanbrengen?

en kun je wel tegels lijmen met deze regen en kou? ik heb met het kitten ook elke keer moeten wachten op droog weer. je kunt begrijpen,ik heb er al maanden last van en ik krijg er geen grip op, zeer irritant.
graag goede raad, ik sluit toch nog een paar van de foto's bij om een indruk te krijgen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu