Lek koppelstuk waterleiding

Maarten74

  • #1
Hallo,

ik heb in mijn nieuwe huis sinds kort een klein lek in de waterleiding. Ik krijg niet goed helder waar het lek precies zit, omdat ik moeilijk bij de plek kom..



Het lekt niet erg hard, ongeveer 50ml per dag, maar het is moeilijk om goed op te vangen omdat het langs de leiding naar beneden loopt. Het lijkt alsof ofwel de middelste ofwel de onderste aansluiting niet goed sluit. Wie weet een goede manier om deze sluitingen beter te krijgen? Het ziet er allemaal niet zo robuust uit, en ik heb geen ervaring met dit soort koppelingen. Omdat het ook nog eens in een moeilijk te bereiken hoek zit, ben ik wat huiverig om met tangen kracht te gaan zetten. Ik heb al gezocht naar dichtende tape, en kwam uit op ResQ-tape. Weet iemand of dit hiervoor te gebruiken is?
Ik hoor graag van jullie!

Groeten, Maarten
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #2
Gebruik alsjeblieft geen rescue tape, nog nooit zon bagger product tegengekomen.

Je zal er een nieuw t-stuk tussen moeten (laten) zetten. Dit lukt en niet zonder een perstang.
Wat je wel kan doen, is de reparatie uitvoeren met nl koppelingen. Dan kan je deze kunststof slang knellen met een normale knelkoppeling.

Nogmaals ga niet lopen klooie met tape, want dat word echt niets.

Groeten b
 

Millies8

  • #3
Zal je inderdaad moeten laten doen
Als je dit hebt laten doen door een installateur zou ik hem bellen, persverbindingen (Uponor is het misschien) hebben systeemgarantie mits goed gemonteerd natuurlijk
 

Boudewijn 033

Specialist Verwarming
  • #4
Als je een perstanh hebt, is het heel goed zelf te doen, of met nl koppelingen.
en inderdaad zit er op de uponor koppelingen systeem garantie, maar dat beperkt zich alleen tot een nieuw T-stuk dan, ex montage en eventuele gevolg schade.

groeten b
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu