Leefgeluiden op houten vloer dempen

Mark-Speedmaster

  • #1
Toen we zo'n 13 jaar geleden ons huis kochten heb ik daar een houten vloer in gelegd in de woonkamer. Omdat we geen krakende houten vloer wilden heb ik toen op advies van de vloerenboer de vloer direct op de betonvloer verlijmd. De vloer ligt niet tegen de muren aan.

Nu hebben we inmiddels twee jongens en die zijn lekker actief en bewegelijk maar blijkbaar horen de buren meer leefgeluiden van ons dan ze zouden willen .... :roll:

Ik krijg het ernstige vermoeden dat dit hoodfzakelijk komt doordat ik onze vloer op het beton heb verlijmd en er dus geen isolerende ondervloer onder ligt .... :roll:

Zijn er technische mogelijkheden om te zorgen dat onze buren minder leefgeluiden van ons horen, behalve het eruit halen van de vloer en er een isolerende vloer onder te leggen?
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Vloerbedekking er overheen.
 

Mark-Speedmaster

  • #3
Zou kunnen maar dat is niet echt wat ik bedoel met een technische oplossing.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Mark-Speedmaster schreef:
Zijn er technische mogelijkheden om te zorgen dat onze buren minder leefgeluiden van ons horen...
Geef ze een paar 'noise cancelling' koptelefoons cadeau. :mrgreen:

Dat is een echte technische oplossing (maar vast ook niet wat je bedoelde).

Als je niet wilt breken en niets over de vloer heen wilt leggen dan blijft er niet veel over als 'technische oplossing'. Je kunt toch moeilijk bij de onderburen (aannemende dat het een apartement is) het plafond gaan isoleren met een zwevend plafond. :wink:
 

Mark-Speedmaster

  • #5
Het is een rijtjeshuis, geen appartement 😉

En nee, ik ga ze geen cadeautje geven 😆

Tja ik vrees ook dat er verder niks aan te doen is maar ik dacht : wie weet heeft iemand een lumineus idee 😄
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Misschien niet lumineus, maar ik vind stoffen vloerbedekking of misschien zelfs wel een los vloerkleed (op de plaats waar de kinderen meestal spelen) een erg goed idee om dergelijke geluiden te verminderen.

Hoeft ook niet heel duur te zijn als je zoiets bijv. van een groot meubelwarenhuis betrekt.

Onze buren (ook rijtjeshuis) hebben laminaat en die harde laag hoor je altijd als ze er met harde hakken lopen. Ook al hebben ze geen kinderen (meer) in huis. Is ook een kwestie van geven en nemen, ze passen altijd op ons huis / verzorgen dan alles in onze vakanties. En we kunnen het goed vinden met elkaar ook al zitten we niet dagelijks bij hen op de koffie. Dat is ook wat waard, dan neem je wat geluid voor lief.

Dus als je er iets aan gedaan hebt (voor zover mogelijk), betrek dan de buren erin of het geholpen heeft, dan laat je zien dat je je best doet het beter te maken voor ze. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu