Led (dim)lampen vallen uit na inschakeling stroom

Jellevandermijl

  • #1
Beste mede klussers,

Ik zit met de volgende situatie :

Op zolder zit een lichtpunt die bediend wordt op de 1e verdieping met een lichtschakelaar.

Ik heb dit lichtpunt op zolder aangesloten op led lampen die met elkaar zijn doorverbonden.

Omdat ik deze wilde dimmen heb ik op dit zelfde lichtpunt ook een dimmer aangesloten met zwart schakeldraad.

Wanneer ik de lichtschakelaar op de 1e verdieping inschakel springen de led lampen op zolder voor ongeveer 5 seconden aan en gaan daarna weer uit.

Wanneer ik dan via de dimmer op zolder de verlichting weer inschakel gaan de led lampen gewoon weer aan en blijven dan ook gewoon aan, vallen ook niet meer uit daarna.

Alleen vroeg ik me toch af wat de reden kan zijn dat de verlichting na inschakeling via schakelaar 1 (lichtschakelaar 1e verdieping) alleen kortstondig branden en via schakelaar 2 (dimmer op zolder) het gewoon blijven doen.

De dimmer is niet geschikt voor hotelschakeling / wisselschakeling maar dit hoeft ook niet, maar omdat ik dacht dat ik met schakelaar 1 de elektra inschakel op zolder het voldoende was hier een dimmer op aan te sluiten, in principe werkt het dus ook allemaal prima op dit kleine euvel na.

Wellicht heeft het te maken dat ik met 2 schakelaars werk in plaats van 1 , waarvan er dus 1 zorgt dat de stroom weer wegvalt ????

Ik hoor het graag !
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
De dimmer is electronisch, bij inschakelen van de voeding gaat deze meten welke belasting erop zit om de dimmethode vast te stellen.normaal blijft de dimmer onder spanning en houd de instelling dan vast, u reset de dimmer steeds.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu