(Laten) Stucen of tegels verwijderen en dan (laten) stucen?

Bvrheenen

  • #1
Beste klussers,

in een ruimte die nu is ingeruimd als washok, zijn de muren bekleed met wandtegels en komen er kranen uit de muur.

De kamer wordt omgebouwd tot babykamer, en we willen de muren egaliseren zodat wij kunnen verven en/of behangen. Nu heb ik de volgende vragen:

- Moet ik de wandtegels verwijderen alvorens de muur te egaliseren, of is het mogelijk om over de tegels heen te stucen?
- Hoe verwijder ik het best de kranen en zorg ik er voor dat er geen water meer uitkomt?


Bij voorbaat dank!!
bvrheenen
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Er kan over tegels heengestuct worden, als je deze eerst voorstrijkt met een speciale voorstrijk (dat roze spul met quarts er in). Maar ik raad het over het algemeen af, want je bent dan afhankelijk hoe goed of hoe slecht de tegels (blijven) vastzitten. Bij mij valt het onder de noemer 'beunen'.

Even een middag boos maken met de breekhamer en een platte beitel en je hebt een goede ondergrond. Kamer wordt ook een stukje groter :mrgreen:

Kranen schroef je in de regel uit de muurplaat en dan een 1/2"afsluitdop er in (even googlen dan zie je wel wat ik bedoel). Sluit wel de hoofdafsluiter voor je dit gaat doen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Als de tegels gelijmd zijn tegen de muur, dan heb je de tegels er zo vanaf.

Als die in de specie gezet zijn, dan wordt het een iets zwaardere klus.
Zeker als de muren ook nog slecht zijn, of van die hele poreuze stenen zijn dan kun je beter de tegels laten zitten, en overheen stuken.

Wel dan de tegels heel goed ontvetten, en minimaal 1 dag van te voren voorstrijken met betacontact voordat je gaat stuken.

Probeer de waterleidingen ze ver als mogelijk is weg te halen, om dood water te voorkomen, met kans op ziektekiemen in het water.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu