Lanzame Wisa inbouw stortbak: hoe membraam vervangen?

Woordenboek

  • #1
Sinds gisteren loopt onze Wisa inbouw stortbak tergend langzaam vol. Dat zal wel een scheurtje zijn in het membraam van de vlotter. Om dat te controleren, moet ik er eerst bij zien te komen. De afdekplaat en het bedieningspaneel heb ik eraf kunnen halen. Het vlottermechaniek zit lins achter het gat. Ik kan wel bij de schroefdop links (die van het vlottermembraam?), maar ik kan niet goed zien of voelen wat er gebeurd. Als er iets uitvalt, zijn we nog verder van huis. Volgens de stickers op het gat, moet de vlotter eruit kunnen, maar mij is niet duidelijk hoe. De witte "clip" rechts naast de blauwe bedieningshendel (onderste foto) kan ik niet of nauwelijks indrukken en alles blijft op zijn plaats.
De witte pal voor de vlotter (naast de blauwe bevstigingsschroef) kan ik wel naar achteren drukken, maar ook dan blijft alles zitten.

Ik durf niet veel kracht te zetten, om te voorkomen dat er iets afbreekt.

Hoe pak ik dit aan?


 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Misschien aan lipje trekken in plaats van duwen

Staat ook ergens een type van reservoir
 

Woordenboek

  • #3
Dag Henk,

Er staat nergens een typenummer of modelnaam, alleen Wisa op de "verchroomde" afdekkap.

Het lipje vooraan dat ik volgens de sticker op de rand moet indrukken of naar achteren duwen, is onwrikaabr.
Het membraam zit volgens mij links in de witte "buis" achteraan (de vlotterkraan?); aan de rechterkant komt immers de waterslang binnen.

Als ik de grote witte lip achteraan naast de blauwe schroef naar voren trek, kan ik de hele vlotterkraan losmaken, maar daaronder hangt/zit een groot blauw onderdeel (soort bakje), waardoor ik het geheel niet naar boven en naar buiten kan krijgen.

Door alle gerommel aan het binnenwerk loopt de bak nu wel iets sneller vol, maar goed is het nog niet. Het zal toch niet zo zijn dat ik voor rubber membraampje van een paar euro een echte loodgoietert moet laten komen? Goede tips worden dus altijd gewaardeed!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Die vlotter is een stand aard vlotter als je het kraantje boven in af sluit en wartel lost draait kan je hem verwijderen.

evt kan je voor de rest schoon maak azijn in de bak doen zo dat de viezigheid er van verdwijnt.

verder zou ik zo niet weten hoe mechanisme moet verwijderen staat gelukkig wel op het plaatje.

en onderdelen van wisa is wel te verkrijgen
 

Woordenboek

  • #5
Van de plaatjes die in de rand geplakt zitten begrijp ik nog steeds niet veel, maar met jouw tip in het achterhoofd is het gelukt om de vlotter eruit te krijgen. Inderdaad een klein scheurtje in het rubber membraam. Dus morgen een membraampje halen, weer even flink prutsen (bij een duoblock gaat het een stuk gemakkelijker!) en het is weer helemaal voor elkaar. Bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
:prima:

Succes
 

henkieok

  • #7
Ik zat hier ook mee, en kon nergens een antwoord vinden. Na zelf wat proberen is het me gelukt, en ik laat het antwoord hier even achter.

Je moet eerst het rechterdeel losmaken; die klemt vooraan namelijk het linkerdeel vast. Dit doe je door vrij hard op het lipje vooraan (zie plaatje stap 1) te drukken terwijl je het rechterdeel voorzichtig naar boven trekt. Wanneer je deze los hebt getrokken kun je het voorzichtig wat naar rechts drukken zodat het niet in de weg zit (of je maakt hem helemaal los en haalt hem eruit).

Daarna kun je het linkerdeel losmaken door helemaal achterin de stortbak een lipje vrij hard naar achteren te drukken, terwijl je het linkerdeel rustig naar boven trekt. Dit lipje is bijna niet te zien helaas, dus je zult misschien even moeten zoeken. Daarna een kwestie van loskoppelen van de kraan en je kunt het membraan eenvoudig vervangen.

Ik laat ook even wat productcodes achter, zodat deze post wat makkelijker te vinden is via Google. Ik kon namelijk nergens het serienummer oid van de hele stortbak vinden.
1811.979.087 - staat op sticker onderaan het plaatje
8050887128 - staat op bedieningspaneel

36166_201202_Stortbak_008a_1.jpg
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu