Lamp van ene naar andere groep

Esmeevtb

  • #1
Hallo,

Wie kan mij een handige tip geven?

Helaas is er een fout gemaakt in onze electraaansluitingen, waardoor er twee lichtpunten, van twee verschillende groepen uitkomen in dezelfde inbouwdoos.
Dit is natuurlijk iets wat we echt moeten aanpassen. (voor de veiligheid is er nu een even helemaal afgesloten)

Nu is het zo dat alles al netjes is gestuukt en geverfd. Hierdoor zou ik graag willen voorkomen dat we toch echt een extra gat in de muur moeten gaan maken om de draden van de ene naar de andere inbouwdoos te verleggen.
Is het ook mogelijk dat wij de bedrading van een van de twee lichtpunten van groep veranderen zodat de lampen op dezelfde groep zitten? Of is het echt beter/makkelijker om een extra schakel punt in te bouwen?

Ik hoor het graag!
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #2
Iig geval zullen alle draden van de ene groep uit de leiding van de andere groep moeten worden verwijderd, dit om gevaarlijke vergissingen te voorkomen.
Vervolgens is het wellicht mogelijk beide lampen vanuit dezelfde groep te voeden.
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #3
Komen er twee leidingen vanuit twee verschillende centraaldozen op dezelfde inbouwdoos in de wand uit (voor de schakelaar)? Of begrijp ik het nu verkeerd?

Wat zit er op de centraaldoos van de lichtpunten? Als dat alleen een buis met een voeding, een buis naar de schakelaar en de lamp zijn, dan kun je het misschien nog wel veranderen. Als er ook contactdozen gevoed worden vanuit deze centraaldoos dan wordt het lastiger. Je kunt natuurlijk altijd deze twee groepen geheel combineren tot één groep maar dat heeft misschien wat ongewilde consequenties (te veel op één groep bijvoorbeeld).
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu