Laminaat onder gipsmuur weghalen

Klifix

  • #1
Goedemorgen,

Een vraag. Enkele jaren geleden heeft onze aannemer onze zolderindeling verzorgd. Hij heeft, ondanks mijn vraagtekens, de gipsmuren gewoon op mijn laminaat bevestigd. Weghalen was niet nodig zei hij.

Maar nu willen we het laminaat vervangen en zit ik denk ik met een probleem. Het laminaat ziet er niet meer uit namelijk. Hoe kan ik hierbij het beste te werk gaan?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Met bijvoorbeeld een multitool het laminaat doorzagen tegen de muur. Nieuwe laminaat gewoon zoals het hoort tot een cm afstand van de muur leggen en met plint/plakplinten werken.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Hebt u nog wat ruimte over om laminaat over de bestaande vloer te leggen?
Wanneer u als onderlaag de ondervloer van pvc klicklaminaat gebruikt komt u max. 10 mm hoger, 8 mm voor het laminaat en 2 mm voor de ondervloer.
 

Klifix

  • #4
Bedankt Jan en Job voor jullie reactie.

Ik heb geen ruimte over om laminaat over de bestaande vloer heen te leggen. Ik zal dus wel moeten gaan zagen. Welk gereedschap is hiervoor geschikt? Ik zal wel zo dicht mogelijk langs de muur moeten gaan voor een esthetisch mooi resultaat.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #5
Invalzaag zit te ver van de muur af ben ik bang.

Mijn keuze zou de multitool zijn met paar reserve invalzaagjes bij de hand. Laminaat is bijna zo zacht als karton en prik je dus zo door heen. Eventueel een latje zoeken waarbij je precies door je laminaat heen zit als je gereedschap het latje raakt zodat je zonder beleid achter elkaar er doorheen kan zagen. Je hebt trouwens een mm of 8 extra om door te schieten er vanuit gaande dat er zon groende ondervloer onder ligt.

Ik heb op deze manier een keer bij liggend laminaat dat de dicht op de muur lag een cm verwijderd ivm uitzetten. Ging vrij snel.

Overigens heb je een zeer goedkope winkel waar ze voor weinig geld de zaagjes hebben. In mijn beleving houden ze het maar iets korter vol dan de veel duurdere zagen uit de bouwmarkt. Eventueel kan ik de naam van de winkel in een pm sturen als je nog niet doorhebt welke keten ik bedoel ;)
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Doe maar niet, de helft van de zaagjes is bagger.
 

Bobbert

  • #7
Multitool werkt perfect hiervoor. Maar ook een Lamello frees gaat perfect. Hoewel er dan wel een randje blijft staan onder de muur.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Mijn cirkelzaag zaagt op minder dan 1cm van de zijkant.

Met een occilerende zaag gaat dit lang duren. En nog langer als je geen goed zaagblad gebruikt.
 

Bobbert

  • #9
Met de slijptol is ook een optie....maar stinkt wel naar verbrand hout dan :lol:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu