Lage druk boiler veranderen , hoe

Reju

  • #1
Beste experts:),

Wij hebben een daalderop close-in boiler 10 onder de keukenkraan hangen in het keukenkastje. Er zit geen inlaatcombinatie tussen en momenteel zit er een goedkope keukenkraan op aangesloten met 3 aansluitingen/ slangen.
Resultaat, een kraan die altijd nadrupt.
De keukenkraan zelf begeeft het, dus nu willen we een andere keukenkraan gaan plaatsen en willen we gelijk lijken of we dat druppen kunnen gaan verhelpen.

Het mooiste zou zijn om de keukenkraan op de cv aan te sluiten die op zolder hangt, maar dat wordt te ingrijpend. De cv hangt aan de andere kant van het huis op zolder en jaren zullen we hier niet meer wonen.

Kunnen we het drup probleem oplossen door een inlaat combinatie te plaatsen naast de keukenboiler? Zoja, welke heb je dan nodig en hoeveel bar?

En kan je daarop weer een gewone standaard keuken mengkraan aansluiten met 2 aansluitingen/ slangen? En moet deze per se van daalderop zijn of maakt dat niet uit??

Alvast bedankt voor de info!
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Een lagedrukboiler kan niet met een inlaatcombinatie worden aangesloten.

Maar is het wel een lagedrukboiler? Kun je een foto van het typeplaatje maken?
 

Reju

  • #3


Hoop dat je hier wat mee kan. Dacht dat een druppelende kraan het gevolg was van een lage druk boiler. Ben in ieder geval benieuwd of we een normale kraan kunnen aansluiten met 2 slangen en of we van dat na druppen af kunnen komen.
Alvast bedankt.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Je hebt het antwoord al gegeven met de foto van het typeplaatje.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Ik zou niet weten waarom deze boiler niet als lagedrukboiler gebruikt kan worden, als hogedrukboiler mag het niet zonder inlaatcombinatie.
Wilt u de boiler als hogedrukboiler gebruiken dient er een aansluiting op de afvoer gemaakt worden, die moet zo zitten dat de afvoer niet overloopt, de inlaatcombinatie dus zo hoog mogelijk zetten.
Daarnaast is een nieuwe kraan nodig met twee aansluitingen.
 

Reju

  • #6
Ok dus als we een inlaatcombinatie plaatsen dan kan er dus een kraan met 2 aansluitingen op als ik het goed begrijp.
Is dan ook het nadruppelen opgelost?

En moeten we een inlaatcombinatie van 8 bar plaatsen? En zit er nog verschil in inlaatcombinaties of is dat standaard?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #7
De overdruk die een boiler door het verwarmen opbouwt gaat er normaal via de inlaatcombinatie uit. Nu perste de boiler het via het zwakste punt naar buiten en dat was de kraan.
Als je inlaatcombinatie plaatst zal de overdruk dus via de inlaatcombinatie geregeld worden. Of de kraan niet meer lekt hangt ook van de staat van het binnenwerk van de kraan af.

Als het geheel met flexibele slangen zit aangesloten en ze zijn al wat ouder dan zou ik die gelijk met de inlaatcombinatie vervangen. Ze hebben namelijk gedurende de tijd dat de boiler gemonteerd zat teveel druk gekregen dan dat ze normaal te verduren krijgen.

Edit: gewoon een standaard inlaatcombi gebruiken.
Je zal misschien ook je sifon moeten aanpassen naar een met een extra aansluiting of een extra sifon moeten bijplaatsen.
 

Reju

  • #8
Ok hartelijk dank, door deze info is het voor mij duidelijk :)

Het enige wat ik me nog afvraag is of ik een 6 bar of 8 bar inlaatcombinatie moet kopen? Weet niet of dat veel uit maakt..
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #9
Op het type plaatje staat 800 kPa en dat is 8 bar.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #10
Bij een lagedrukboiler staat er geen druk op de boiler en warmwaterleiding, overdruk is er niet, de boiler wordt gevoed via de derde aansluiting op de kraan.
De kraan zal vervangen moeten worden door een normale kraan, die zal niet druppelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu