Kunststof douchedrain buigt naar binnen

C0redump

  • #1
Ik heb een kunststof douchedrain van de Praxis, ongeveer 5 jaar geleden door een aannemer in mn badkamer laten zetten. De tegelzetter heeft tussen de tegels en de drain gewoon voegsel gesmeerd en geen kit. Ik heb er geen verstand van, dus heb me nooit afgevraagd of dit goed of fout was, ging er gewoon vanuit dat die man zn vak verstond. Maar inmiddels is dit dus gaan lekken.
Een ander bedrijf heeft nu de voeg eruit gehaald en deze gevuld met lijmkit. Dit ging goed, totdat mn vriendin het rooster uit de goot wilde halen om het putje even schoon te maken. Deze klemde, dus ze heeft met wat kracht deze eruit moeten trekken. Voorheen had het rooster gewoon aan beide kanten een millimeter speling en haalde je m er zo uit. Nu blijkt dus dat de zijkanten van de goot over de lengte naar binnen buigen. Bij het eruit halen van het rooster is dit nog iets verergerd en is de lijmkit weer losgeraakt van de goot en dus weer lekkage...Dat bedrijf heeft me nu verteld dat ik een nieuwe goot nodig heb en dat zij dat wel even kunnen fixen. Maar ik ben wat argwanend; Kan iemand mij vertellen hoe het kan dat die goot opeens naar binnen buigt? Heeft dat bedrijf er gewoon teveel kit tussen gestopt? Zet lijmkit uit? Is een nieuwe goot echt de enige oplossing?
Ik zit zelf voor m'n werk in het buitenland dus kan helaas niet eens zien, maar ik voel me een beetje genaaid. Voor bijna 300euro slijpen ze een voeg weg, en het resultaat is dat de goot nu opeens naar binnen wijkt en ik waarschijnlijk 1K+ mag gaan afrekenen om door hen een nieuwe goot te laten plaatsen...
 

Tiho

  • #2
Als dat kunststof niet zo stevig is zal jouw reden idd de oorzaak zijn. Beter kun je in de goot iets stoppen om de ruimte te behouden voor tijdelijk. En dan sanitair/siliconenkit gebruiken. Over wie ze schuld en wat daarmee te doen is dit het verkeerde forum.
 

C0redump

  • #3
Dankjewel. Ik ben niet benieuwd wie de schuldige is. Dat kan ik zelf bepalen zodra ik de oorzaak weet. Maar ik wil weten hoe waarschijnlijk het is dat zo'n drain uit zichzelf naar binnen buigt. Dus of kit uitzet(lijmkit in dit geval, want siliconenkit hecht niet aan kunststof) of dat er een andere oorzaak kan zijn. En dan ook of een nieuwe drain de enige oplossing is, of dat er kit bestaat die goed hecht aan kunststof en enigszins mee beweegt met de goot, zodat als deze een klein beetje doorbuigt gewoon waterdicht blijft.
Ik ben me bewust van het feit dat Praxis niet de meest professionele goten zal verkopen, maar een stuk PVC dat al 5 jaar recht is wordt toch niet opeens krom?
 

Tiho

  • #4
Ik zou me persoonlijk eerst eens.beter in de kit verdiepen. Siliconenkit moet je hebben.
 

Ralph

  • #5
Die plastic rommel is niet dicht te krijgen en al helemaal niet met siliconenkit. Dan idd een lijmkit gebruiken.
Maar het kwaad is al geschied en je goot staat krom omdat de dekvloer nat is en uitzet.
Breek die goot er maar uit en zet er een rvs goot weer in met een brede lijmrand voor kimband, dat zijn de enige goten die langdurig dicht zijn.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Heb je een keer ontstoppings middelen gebruikt want dat word heel heet en gaat het kunststof vervormen.

en laat iemand (je was in buitenland) een foto zien van de situatie van de goot.
 

Xr8

  • #7
Heb een keer zo'n goot geplaatst. Dat was ook tevens de laatste, is niet normaal te plaatsen. Categorie inferieur spul.
Afvoegen van de goot is zowieso nie goed. De tegels moeten minimaal 5 mm vrij blijven van de drain om goed te kunnen kitten.

Succes.
 

C0redump

  • #8
Hoi Henk, nee, nooit een onstoppingsmiddel gebruikt. En het heeft ook echt nooit krom gestaan. Ik heb hier een foto waarop duidelijk te zien is waar het kromtrekt, en waar de lekkage dus ook zit.

Wat ik eigenlijk wil, omdat ik nog minstens 8 maanden in het buitenland verblijf, is een noodoplossing. Ik heb gelezen dat er een MS polymeerkit bestaat die overal op hecht en zeer sterk is. Is dat, totdat ik terugben en het structureel laat repareren, eventueel een idee?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Voor nood kan dat wel maar de voegen moeten dan eerst uit gekrabt worden.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Gebruik in ieder geval geen siliconen kit hiervoor.

Lijmkit is ook een polymeerkit trouwens. :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu