Kruipruimte onder inpandige garage bereikbaar maken

Rg1970klus

  • #1
We hebben een hoekwoning uit 2000 met inpandige garage. Vanwege de breedte van de woning is de kruipruimte verdeeld in 2 delen:

Het eerste deel is 5 meter breed en zit onder de keuken, gang, toilet en deel van de woonkamer. Deze is toegankelijk via een kruipluik in de gang.
Het tweede deel is 3 meter breed en zit onder een deel van de woonkamer en inpandige garage. Deze is niet toegankelijk.

Vanuit het niet toegankelijk deel van de kruipruimte komt een vieze zurige lucht die via ventilatie/spouw (buitenom) weer in het woongedeelte wordt geblazen. Dit hebben we bevestigd door middels een test de ventilatieroosters en sleuven af te dekken. De klachten zijn dan zo goed als verdwenen.

Nu willen we het probleem bij de bron aanpakken, dus de tweede kruipruimte reinigen. Het 'makkelijkste' is een tweede kruipluik in de garage te maken. Is dat technisch verantwoord ivm draagkracht van de vloer?
Andere optie is via de buitenkant een gang onder de fundering te graven. Maar ik vermoed dat dit een natte bedoening wordt ivm de hoge grondwaterstand.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Wat voor betonvloer is het?
Wat voor fundering & funderingspalen?

Komt de zure lucht het huis in? Want dat hoort sowieso niet. Dan is er een verbinding van de kruipruimte met het huis. Dat moet dan eerst hersteld worden.
 

Willem52

  • #3
Hoi,

Waarom kun je vanuit de begaanbare kruipruimte niet naar de kruipruimte onder de garage. Kun je daar in de kruipruimte zelf geen doorgang maken.

gr. Willem
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu