Kromme deurpost/deur sluit niet

Amateurklusser_rv

  • #1
Hoi allemaal,

Wederom wil ik de kennis op deze site gebruiken om de beste oplossing te verzinnen voor een 'probleem' waar ik tegenaan ben gelopen.

Wij hebben een deur die niet volledig sluit (zonder dat je de deur moet 'verbuigen'). Dit komt volgensmij omdat het houten frame krom is.
Boven en onderaan raakt de deur het frame, maar waar de deur in het slot valt, is teveel speling. Hierdoor moeten we de deur goed aantrekken waardoor deze wel in het slot valt.

Nu heeft iemand ooit gezegd dat we het metalen plaatje kunnen verplaatsen zodat de deur makkelijker dicht kan. Het gevolg hiervan is dat dit plaatje dan uitsteekt, wat niet echt een fraai gezicht is.

Nu vroeg ik mij af of het een beetje te doen is om het frame bij te schaven, en wat de beste aanpak hiervoor is (met een beitel oid?).

Iemand enig idee?

Groeten Rick

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Kijk eerst even met een lang waterpas o.i.d. of deur of het kozijn krom is.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Je kunt evt wanneer het om een mm gaat de slotplaat wat bewerken met een vijl. Paar jaar geleden thuis ook een slecht sluitende deur vijlen en weg was het probleem.
 

Amateurklusser_rv

  • #4
De deur lijkt gewoon recht te zijn en de deurpost wijkt.
Verder hou ik het idee van het afvijlen van de slotplaat als backup tip, mochten er geen andere mogelijkheden zivh voordoen :)!
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dat wordt vijlen, een andere optie zie ik niet, slijpen met een multitool gaat veel te grof.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu