Krabpaal hout zelf maken

Ilvy_

  • #1
Hallo allemaal,

Graag zou ik zelf een mooie krabpaal voor mijn katten maken. Dit soort meubels zijn vaak lelijk. Nu heb ik wel wat mooie gevonden, maar deze zijn ontzettend duur! Nu vroeg ik me af of ik deze niet zelf zou kunnen maken. Wellicht is het dan minder mooi, maar het is het proberen waard.





Nu is mijn vraag echter hoe ik dit het best zou kunnen aanpakken. Een grote tak vinden zou nog wel gaan, maar hoe bevestig je deze stevig op een dergelijke voet, waardoor deze niet omvalt van een kat van 5,5 kilo? Daarnaast vraag ik me af hoe de platformpjes blijven zitten in het hout.

Heeft iemand hier creatieve ideeën voor of misschien zelfs ervaring mee?

Alvast bedankt!! :mrgreen:
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Bij die onderste zie je de schroeven gewoon zitten :)

Ik heb er ook een zelf gemaakt. Die wiebelt wel een beetje. Ik kan wel even de maten doorgeven en een foto plaatsen? Hij is niet zo mooi als je voorbeelden, je brengt me ook op ideeën :)
 

HermanVos

  • #3
Je moet zorgen dat je een tak zoekt die niet half verrot is, dat zou al schelen. En dan de onderkant heel strak en recht afzagen (bv met een cirkel- of afkortzaag). Vervolgens zowel schroeven als lijm gebruiken, dat zal er wel voor zorgen dat het goed vast zit.
Die plankjes blijven zitten doordat ze een gleufje in de tak hebben gezaagd, en daarna het plankje er in hebben gelijmd. Dit is wel een specialistisch werkje, de gleuf moet nl precies recht zijn en precies de juiste dikte hebben anders hangt het plankje scheef..

Wel een mooie oplossing, denk dat ik er zelf ook zo een ga maken!

Herman
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu