Kraan verstopt

Jp1987

  • #1
Voordat ik een loodgieter laat komen maak ik graag gebruik van jullie advies.

Recent heb ik in mijn keuken mijn boiler laten vervangen. Deze was lek geraakt waarna ik het water heb afgetapt en een paar weken in het buitenland heb gezeten. Na het plaatsen van de nieuwe boiler kwam er maar een heel klein straaltje heet water uit mijn keukenmengkraan.

De kraan is van het type Grohe, volgens mij een goed merk en ongeveer 5 jaar oud.

Is het voor mij als amateur klusser (na aftappen) mogelijk om dit te repareren of kan ik de kraan beter in zijn geheel vervangen?

Graag maak ik gebruik van jullie advies.

 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Staat het tussenkraantje op de inlaatcombinatie wel helemaal open? Die zit tussen de koude toevoerleiding en de boiler in. Zie plaatje (afhankelijk van merk en type kunnen de kleuren van knoppen anders zijn).



Let op: de grote knop is om het overdrukventiel te testen, die heeft dus niets met de doorstroming te maken.

Als je zelf voor het vervangen van zo'n kraan een loodgieter denkt nodig te hebben, dan is reparatie ervan helemaal niet zelf te doen. Het is een keramische kraan, voor een leek niet echt makkelijk om te repareren.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #3
Of flexibele slang op de kraan teveel gedraaid bij vastzetten.
 

Jp1987

  • #4
Dank voor de reacties. Alle andere kranen in huis werken zonder problemen. Ook zijn er bij het plaatsen van de nieuwe boiler geen werkzaamheden aan de kraan gedaan.

Als een dergelijke kraan moeilijk te repareren is (het probleem lijkt in de kraan zelf te zitten) is het dan niet verstandiger deze gewoon te vervangen?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #5
Aan de hand van je beschrijving was ik uitgegaan van een boiler in een keukenkastje. Eentje van 5 - 15 l, alleen bestemd voor de keukenkraan. Indien het echter een (grote) boiler betreft waarop meerdere kranen aangesloten zitten (en waarbij de andere wél goed werken) dan kan het inderdaad haast niet anders dan dat de kraan zelf niet goed meer is. Tenzij er in de aansluiting van deze kraan een zeefje zit dat door de werkzaanmheden aan de boiler verstopt geraakt (rommel uit de leiding).

Indien het tóch een keukenkastboiler is waarop alleen deze kraan zit, dan hebben de andere kranen er niets mee te maken en zou je beter toch even naar de twee genoemde punten kunnen kijken. Uit je antwoord kan ik niet opmaken of je dat gedaan hebt.

Als het de kraan zelf is ligt vervangen ervan voor de hand.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu