Kraan gaat stromen zodra ik wasmachine aanzet?!

Alvadela

  • #1
Vanmiddag heb ik een loodgieter laten komen omdat het water in mijn wasbak (keuken) niet meer doorliep. Ook heeft hij een hulpstuk en kraantje gemonteerd onder het aanrecht zodat ik daar een vaatwasser op kan aansluiten.

Er bleek een verstopping te zitten en dat zou nu verholpen moeten zijn. Maar nu wil ik een wasje draaien en zodra mijn wasmachine water opneemt begint nu mijn keukenkraan spontaan te stromen (terwijl de kraan gewoon dicht is). Heeft iemand een idee wat er aan de hand kan zijn? Ook is de straal van de kraan een stuk minder krachtig als ik deze open zet....
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Een heel vreemd verhaal. De kraan begint te lopen terwijl deze dicht staat? 1 april is al geweest dus ik denk dat je serieus bent. Of misschien begrijp ik het verkeerd.
 

Alvadela

  • #3
Was het maar 1 April... helaas, het is jammer dat ik geen filmpje kan uploaden hier. De wasmachine staat in de keuken en ik zet deze aan. Op dat moment stroomt er water in de wasmachine maar op hetzelfde moment gaat ook de keukenkraan lopen.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Ik heb al heel wat meegemaakt, maar dit kan ik niet verklaren.

Kun je foto's plaatsen van de aansluitingen die gemaakt zijn?
 

Alvadela

  • #5
 

Alvadela

  • #6
Ik heb de loodgieter nog even gebeld en hij heeft alleen een 't-stuk' met daaraan dat kraantje gemaakt. Die staat verder niet in verbinding met de wasmachine (heeft zn eigen kraantje). Hij zegt dat het misschien aan de kwaliteit van de keukenkraan kan liggen, dat die niet goed afsluit. Wat denken jullie? is dat aanneembaar voordat ik een nieuwe kraan ga kopen? De kraan is 5 jaar oud en heeft het voorheen altijd goed gedaan dus dat vind ik wel vreemd..
 

Alvadela

  • #7
Het werd steeds vreemder... nu stroomt de stortbak van mijn wc ook niet meer vol. Ik heb daarop de hoofdkraan gechecked en die stond half open/half dicht, nu heb ik die open gezet en de stortbak stroomt weer vol in ieder geval. De keukenkraan heeft ook weer vol kracht, misschien was dat wel het probleem... ik zal afwachten of de kraan weer spontaan gaat lopen als de wasmachine water tot zich neemt.. to be continued
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu