Koudeval lichtraat

Zenmama

  • #1
Onze woning is uitgebouwd en heeft een lichtstraat. Wij ervaren daar een enorme koudeval van. Zodanig dat het in de winter niet echt lekker warm te krijgen is. We voelen continu tocht.
De woning is ruim voor 2009 uitgebouwd (wwrachijnlijk zlefs ergens eind jaren 90), de woning is zelf uit midden jaren 80.

Wij zoeken nu naar een oplossing hiervoor. Kan iemand ons adviseren? We denken aan:

- Glasvervangen
- Glasverwarming
- Bijverwarmen door een oliegestookte radiator.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Hoe groot is de uitbouw?
Hoe wordt deze verwarmd?

Is er een permanent open verbinding tussen woning en uitbouw?

En kun je een foto plaatsen van de situatie?
 

Zenmama

  • #3
Dank voor de snelle reactie. De ruimte wordt verwarmd door infrarood. Dat zit over het gehele plafond in uitbouw én woonkamer. Ja, er is een open verbinding. De woning is over de gehele breedte uitgebouwd.

Ik zal kijken of ik nog een foto heb. Anders volgt die morgen, het is nu erg donker.
 

Zenmama

  • #5
Ja helaas zijn wij niet goed voorgelicht indertijd. We willen graag van het gas af. Maar als ik dit geweten had, had ik waarschijnlijk een andere keuze gemaakt. We hebben gelukkig wel zonnepanelen. Maar goed, het is dus nu kijken hoe lossen we dit op? En het liefst op een duurzame manier.
 

No Hands

  • #6
Als je tocht voelt of koude val heb je of ergens een luchtlek. Dat moet je opsporen en dichtmaken. Of je hebt slecht isolerend glas, maar dat kun je zien in de afstandhouder in je glas.
Wat heb je allemaal al geprobeerd of bedacht zelf? Je kunt wel van het gas af willen maar dat begint met alles isoleren wat je isoleren kan en zorgen dat naden en kieren gedicht zijn. Dan zorg je dat ventilatie in orde is en dan pas ga je je installaties in orde maken of vervangen om zonder gas verder te kunnen.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Lichtstralen zorgen voor veel daglicht, maar zijn energetische gedrochten. De U-waarde komt niet in de buurt van de isolatiewaarden van een dak. De water- en winddichting kan in orde zijn, maar koudebruggen zorgen voor het energieverlies.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #8
Naast de isolatie van het glas (én kozijnen)(en andere koudebruggen) zijn luchtlekken ook een grote oorzaak van deze klachten. Luchtlekken kan je zelf naar op zoek met bv. een kaars.

De infraroodverwarming helpt ook niet echt. Omdat het de lucht niet verwarmt, ervaar je snel tocht. Het werkt echt alleen goed in een zeer goed geisoleert huis, of op plekken waar je tijdelijk bent en stilzit (bv. een werkkamer).
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
Gerelateerde onderwerpen
Tocht/koudeval na plaatsing HR++ ruiten

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu