Koud dak isoleren - kans op vocht - condensatie?

Velth

  • #1
Beste klussers,

Graag wil ik jullie mening, want volgens mij ben ik een beginnersfout begaan! Afgelopen jaar ben ik druk bezig geweest om mijn jaren 30 woning geheel te renoveren. Om natuurlijk mijn steentje bij te dragen aan het milieu (en mijn portemonnee) heb ik ook na-geisoleerd. Zo heb ik onder anderen alle tussen verdiepingen geisoleerd met glaswol welke voorzien is van een alu-laag (naar onderen gericht). Dit heb ik destijds nog nagevraagd op dit forum, maar gezien het warm-op-warm geisoleerd bestaat er geen risico. Met verstand op 0 heb ik hetzelfde trucje gedaan in mijn keuken, wat een plat (koud) dak is.

Nu las ik deze week dat dit kans geeft op vocht/condensatie met mogelijk houtrot als gevolg. In de keuken heb ik wel een afzuigkap, dauerluftung en natuurlijke ventilatie (middels een oude schoorsteen). Alles is momenteel al afgewerkt en kan er niet heel gemakkelijker meer bij. Is het mogelijk om dit risico te beperken met een (eenvoudige) ingreep? Is het risico nihil? Wat denken jullie?

Ter illustratie, de constructie momenteel:


Ik hoor graag van jullie!

Mark
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Voor de zekerheid: Heb je in de keuken ook isolatie met een aluminiumfolie toplaag gebruikt en de naden afplakt en naar de warme zijde gericht?
 

Velth

  • #3
Dank voor je snelle reactie! De naden heb ik niet afgeplakt, maar wel een isolatie met alu toplaag gebruikt en deze naar de warme zijde gericht. Voor mijn gevoel ben ik wel redelijk precies geweest met het plaatsen van de stukken isolatie.
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Als de dampremmende laag goed is uitgevoerd dan gaat dit prima.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu