Komt hoofd-vloerverwarming nog goed op deze manier?

Aris1955

  • #1
Wij willen vloerverwarming als hoofdverwarming en dit op de beste manier voor elkaar krijgen. Helaas zijn er veel fouten gemaakt en heb ik geen idee of het allemaal goed gaat komen.
Ons plan:
1. Oude tegelvloer eruit laten halen en de oude dekvloer ook.
2. gekozen voor vloerverwarming als hoofdverwarming op gegalvaniseerde matten. Nieuwe cementen dekvloer van 5 cm. Isolatiefolie op betonnen vloer.
3. Zowel het hakwerk, als vloerverwarming en tegels leggen zijn bij 1 bedrijf uitbesteed.

Toen de mannen kwamen om dit te leggen bleek de dekvloer op sommige plekken er niet voldoende uitgehakt te zijn. (bij achterpui en hal)
Nieuw plan: Eerst nieuwe cementen dekvloer en dan sleuven frezen.
Een dag later een groep Polen over de vloer. Zij hebben wel isolatiefolie neergelegd, geen randisolatie. Zij hadden te weinig materiaal om de vloer te storten. Ik ben nog naar de bouwmarkt gegaan om zakken zand en cement te kopen.
Dat weekend weggeweest, Bij thuiskomst is de vloer 2 cm lager gestort dan de bedoeling. Nu zweven de deurposten en ook de achterpui ligt te hoog. Je kan zien dat op de rand maar 3 cm cementen dekvloer ligt.
De tegelzaak waar alles geregeld is zegt dat de vloer hol was en dat daar alle cement in is gaan zitten. Zij hadden voldoende meegegeven.
Nieuw plan: vloer wordt nu ondiep ingefreest voor buizen van 14 mm en een extra groep. Leidingen komen in dikke laag lijm te liggen.
Toch blijft de vloer met tegels te laag voor de achterpui. Liefst hadden wij een extra laag over de cementen dekvloer laten storten. Volgens de tegelwinkel was dat niet mogelijk omdat het zou gaan werken op de bestaande cementen dekvloer.
Dit was de enige oplossing in de huidige situatie.

Vraag:
1. Klopt dit verhaal van de tegelwinkel, komt het zo toch goed, of zien we/zij iets over het hoofd.
2. Krijgen wij het voldoende warm op deze manier?
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Ik zie niet wat hier DOE-HET-ZELF aan is.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #3
Wij beoordelen NIET andermans werk zie forum regels

Je hebt neem ik aan een overeenkomst.
Stel hen in gebreke, schakel je rechtsbijstand anders in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu