Koelkast blijft te koud

19annie46

  • #1
Ik heb een koelkast van het merk Liebherr 997037403, het probleem is dat hij niet hoger met de temperatuur komt als 4 graden. op de laagste stand, normaal moet hij op de gemiddelde stand staan tussen 4 en 5. Ik heb gemeten met een glas met water met een thermostaat erin. maar de temperatuur is veel te koud.De thermostaat doet het wel, want hij slaat op zijn tijd aan en uit. Nou is mijn vraag wat kan daar het probleem van zijn.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Waarom zet je een koelkastvraag in de badkamerrubriek? Het eerste wat je tegenkwam?

Deze koelkast K 2650-20C heeft een 'Supercool' schakelaar. Die moet je indrukken om de koelkast voortdurend te laten koelen, nogmaals indrukken om dat weer uit te zetten. Misschien staat die schakelaar in de verkeerde stand? Want dan wordt het ingebouwde thermostaatsysteem uitgeschakeld.

Heb je de echte temperatuur ook al eens gecheckt mbv. een thermometer in een glas water (langere tijd meten tot het water de temperatuur van de omgeving heeft aangenomen)? Draait de ventilator als je die aan zet en verandert er dan wat aan de temperatuur?

En anders zou er een sensor defect kunnen zijn of iets op de besturingsprint defect (bijv. een relais dat blijft plakken), maar dat is meer iets voor de witgoedspecialisten.
 

19annie46

  • #3
Hallo Kees wil even reageren op je bericht, ten eerste ik heb een koelkast van Liebherr serienummer is 247504903 en dat is een koelkast zonder ventilator en ik heb zeker gemeten met een thermometer in een glas water, dat heb ik ook geschreven.
Verders ben ik voor het eerst op deze pagina, dus ik heb hierdoor op de verkeerde plaats gezet.De superkoeler heb ik aan en uitgezet en die is ook goed, hij werkt.Kan je mij zeggen hoe ik op de goede pagina kan komen, want ik kan niet zien hoe dat moet.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Dat van het glas water zie ik inderdaad (nu pas). Sorry.

Aan het verplaatsen kun je niets doen, dat kan alleen een moderator. Gewoon afwachten dan zal het wel in orde komen.

Dat van de ventilator heb ik uit de gebruiksaanwijzing die ik voor het servicenummer 997037403 vond. Kan zijn dat die gebruiksaanwijzing voor meerdere modellen geldig is.

Verder kan ik zelf hiermee niet helpen. Zoals ik al schreef zou het dan in de elektronica of een sensor kunnen liggen, maar daar heb ik geen detailgegevens van.
 

19annie46

  • #5
Hallo Kees nog bedankt voor de uitleg
Ik denk zelf ook dat het iets is waar de monteur bij moet komen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
4 graden, is anders wel de perfecte temperatuur voor een koelkast.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu