Knop douchekraan draait los, temperatuur niet meer instelbar

Juul..

  • #1
Forumleden,

Ik dacht me net even lekker te gaan douchen, is het water gloeiend heet. Denk ik het even bij te stellen, draait de gehele knop mee naar buiten bij het draaien hieraan. Ik heb niet te ver doorgedraaid omdat ik de angst had dat, wanneer ik deze eruit zou draaien, het water door de hele badkamer zou spuiten.

Na het afsluiten van het water het zaakje even losgehaald om te kijken hoe het zit. Onderstaande foto toont de onderdelen die ik eruit heb gehaald. Voor het gemak nummer ik ze even van links naar rechts van 1 t/m 5.



Onderdeel is het onderdeel wat normaliter tegen het palletje van de thermostaat drukt, waardoor deze ingedrukt wordt bij het verstellen van de temperatuur. Onderdeel 2 draait in de behuizing en houdt onderdeel 1 op zijn plaats. Vervolgens kun je onderdeel 3 door onderdeel 2 steken, en deze draait in onderdeel 1. De bedoeling is dat onderdeel 3 op zijn plaats blijft draaien, en met de schroefdraad onderdeel 1 in beweging zet bij draaien. Op de een of andere manier komt echter onderdeel 3 in beweging, in plaats van onderdeel 1. Ik vermoed dat onderdeel 3 vast moet zitten aan onderdeel 2, maar ik zie niet hoe dat vast heeft gezeten. Ik zie ook niet of er iets kapot is ofzo, dat vind ik zo vreemd.

Omdat dit verhaal wellicht niet helemaal duidelijk is heb ik een kort filmpje opgenomen. Zie onderstaande link.


Ik hoop dat iemand mij kan vertellen wat hier nou aan de hand is. De kraan kan wellicht afgeschreven zijn, voor mijn gemoedsrust wil ik toch graag weten wat er loos is, want nu begrijp ik het gewoon niet. Het enige wat ik kan bedenken is dat de kunststoffen vertande deeltjes van onderdeel 2 en 3 aan elkaar gelijmd hebben gezeten, of dat dit 1 geheel is geweest. Ik zie hier echter geen lijm of breuksporen, wat het zo vreemd maakt...

Alvast bedankt :)
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Inderdaad hoort deel 2 en 3 aan elkaar te zitten.
Het is ook duidelijk te zien, dat het afgebroken is van elkaar.
Het is voor mij een onbekende kraan, en zou zo niet weten wel merk dit is, en of er nog onderdelen voor te verkrijgen zijn.
Maar gezien de staat van de kraan, is een nieuwe een betere investering, als het onderdeel vervangen.
 

Juul..

  • #3
Dank voor de reactie. ik ga dadelijk gelijk een nieuwe halen. Het eventuele bestellen van onderdelen duurt me al gauw te lang, gezien we nu niet kunnen douchen..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #4
:prima:
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu