Klokthermostaat elektrische vloerverwarming

Cocojumbo

  • #1
Dag Allemaal,

Wie kan me helpen met een volgend probleem? Ik heb tijdens de laatste verbouwing de elektrische vloerverwarmingsmatten onder de tegels van badkamer gezet. De temperatuursensor ligt er ook maar de verwarming werkt niet. Mijn vermoeden is dat de klokthermostaat niet goed is. HOe kom ik hier achter?

Ik heb de bedrading van matten rechtstreeks aangesloten op de spanning en op de sensor zag ik dat temperatuur steeg een paar graden na 1/2 uur. Als ik alles weer koppel aan thermostaat dan zakt de temperatuur weer. Op de display van de thermostaat staat dat die aan is maar aan de achterkant waar de verwarmingsellementen aangesloten moeten worden meet ik geen spanning. Weet iemand raad mee? Waar kan ik relatief voordelig een nieuwe klokthermostaat kopen?

Alvast bedankt voor jullie hulp.

gr,

Ken
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Als je matten werken bij direct aankoppelen en niet werken als ze over de thermostaat gaan is het duidelijk
Thermostaat is naar de knoppen.
Vermits je natuurlijk alles goed hebt aangesloten.
(en hier ga ik dan wel van uit)
 

Remsey

  • #3
Garantie??
 

Cocojumbo

  • #4
Ik denk dat ik alles goed heb aangesloten. Twee draden van elektra, twee van de matten en twee van de thermostaat. Naar mijn mening kan je moeilijk verkeerd aansluiten. Klopt het wat hier schrijf?

Alles lijkt te werken. De display geeft verschillende waarde aan, temperatuur wordt aangegeven, en als ik deze handmatig hoog zet dan komt ook een ikoon dat die aan gaat. toch meet ik geen spanning op de uitgang (waar de matten worden aangesloten).

Dit setje heb ik van internet gekocht heel lang terug, helaas is er geen spraken van garantie.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #5
Merk type, foto van je aansluitingen=
Dan kunnen we meekijken of het juist is aangesloten.
 

Remsey

  • #6
Mail met de producent, zeg dat je het gekocht en aangesloten hebt en dat je erg teleurgesteld bent dat net nu je het 'moment supreme' gaat beleven, de thermostaat het niet doet. 90% kans dat ze je gratis een nieuwe doen toekomen. Die apparaten daar draaien ze hun hand niet voor om, bovendien kennen ze de problemen met die thermostaten en vaak wordt er coulance toegepast. Wie niet waagt wie niet wint zeg ik maar..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu