Klik-laminaat staat hol tijdens leggen

Peterw

  • #1
Hallo ...,

Het is misschien een stomme vraag, maar ik probeer voor de eerste keer een laminaatvloer te leggen. Alle voorbereidingen goed getroffen, netjes ondervloer gelegd, maar nu komt het:

Eerste rij ging prima, maar bij het leggen van de tweede rij ben ik, lijkt me, verplicht om eerst alle kopse kanten met elkaar te verbinden om daarna de hele nieuwe rij in één keer aan de vorige vast te klikken.

Als ik probeer het deel voor deel te doen lukt het gewoon niet. Ik heb nu met veel moeite vijf rijen aan elkaar zitten, maar het kleine stukje vloer staat helemaal hol. het lijkt wel een goot.
Wat doe ik fout??

bij voorbaat dank,
Peter
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #2
Je moet hem echt klikken dus onder een hoek insteken en dan naar beneden drukken als het goed is ligt hij dan echt plat.Als je de plank naar beneden drukt mag hij niet gaan kieren kiert hij wel dan zit de plank niet volledig geklikt.
En het moet echt plank voor plank.
steek de plank in en klik hem recht ,de volgende plank op ongeveer 0,5cm van de kopse kant inklikken en als hij geklikt is kan je hem met een beetje kracht zo in elkaar schuiven.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Bij alle mij bekende laminaatvloren is een leginstructie bijgesloten !!!
 

EdP

  • #4
Inderdaad. Er zijn verschillende "klik"-systemen in omloop, een eenduidig antwoord is niet mogelijk zonder te weten welk systeem je hebt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu