Keramische tegel in grotendeels afgesloten overkapping

Hulpgezocht

  • #1
Beste klussers

Ik ben bezig met de bouw van een overkapping (10 x 4m)en heb vragen over de vloer.Allereerst: de overkapping is voorzien van spouwmuur en dakisolatie en aan de open zijde toch voor ca. 45% vast afgesloten met kozijnen en een muurtje. De overige 55% blijft vooralsnog open maar waarschijnlijk middels een doek of schuifdeuren alsnog afsluitbaar. Wel blijft een rand van ca. 30/40cm aan de buitenzijde van de kozijnen

Het is de bedoeling om keramische tegels (2cm dik) te plaatsen in cement. Mijn vragen:

1. Is het handig om eerst de vloer te maken en later de tegels te leggen of maakt dit niks uit. Qua verwerking wellicht handiger in 1 keer, maar als hier nadelen aan zitten hoor ik het graag.
2. Wat is handig qua zijkanten. Afkitten i.v.m. het 'werken'van de vloer? Of iets anders?
3. Wat is de beste ondergrond. Iemand vertelde me 15cm korrelmix en daar dan een cementdekvloer met daarin de tegels. Is korrelmix inderdaad het meest ideaal of kan ik volstaan met (leemachtige) zand of iets anders? En klopt de dikte van 15cm?

Ik hoor graag jullie tips?

Groet Tom Berben
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Eerst de vloer, later de tegels. Zodat je met je maatverdeling goed uitkomt.

Je kunt ook een betonnen vloertje met wapening op drukvaste isolatie storten. Mocht je in de toekomst andere plannen krijgen voor deze ruimte, dan is de vloer alvast geïsoleerd. En plaats ook een wapeningsnet in deze vloer, anders gaat deze scheuren. En die scheuren zorgen voor losliggende tegels en gebarsten voegen.
 

Hulpgezocht

  • #3
Oke dank voor de reactie. Toch weer een paar vragen:

Waarom eerst de vloer en dan de tegels? Wat is het voordeel hiervan?

Wat versta je onder 'betonnen vloertje'. Cement? En hoe dik moet deze zijn? Tot slot: Wat is handig als 'drukvaste isloatie? En wat moet ik aan bodemvoorbereiding (en/of folie) doen onder deze isolatie?

Ik hoor weer graag reactie(s)
 

Hulpgezocht

  • #4
Kan iemand me helpen alsjeblieft... :?
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Met beton word bedoelt mengsel van 3 deel grind/ 2 deel zand/ 1 deel Portland cement. Wanneer je dit zelf gaat draaien. Grind en zand droog mengen en vervolgens Portland toevoegen en daarna water toevoegen. Dit is gevoelskwestie Ga uit van betonlaag van 7 a 10 cm in het midden krimpnet. Afhankelijk hoeveel isolatie je hieronder wilt graaf je de bodem uit. Plastic folie, Isolatie, krimpnet op hoogte brengen. Evt kun je nog afreilatten waterpas aanbrengen dan ligt je betonvloer direct waterpas en kun je hem vlak afreien. Hoop dat je hier wat mee kunt
 

Hulpgezocht

  • #6
Dank voor je reactie

Blijft mijn vraag open staan waarom eerst vloer en dan tegels?
En wat is een goed advies qua isolatiemateriaal?

Ik hoor het graag
 

Hulpgezocht

  • #7
Dank voor je reactie

Blijft mijn vraag open staan waarom eerst vloer en dan tegels?
En wat is een goed advies qua isolatiemateriaal?

Ik hoor het graag
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #8
In/op nat beton kun je geen tegels leggen.

En verder zou ik het waarderen als je zelf ook enig onderzoek zou doen naar materialen en toepassingen. Als je totaal geen hebt met (grotere) klussen én je hebt geen materiaalkennis, kun je beter een aannemer inschakelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu