Kapotte radiatorkraan op stadswarmte

Rob.akker

  • #1
Enige tijd geleden is bij ons een dakkapel geplaatst. Omdat toen de oude radiatoren eraf moesten heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om eea te vernieuwen. De leidingen zijn achter de knieschotten gelegd en de 2 radiatoren (inclusief thermostatische radiatorkraan) zijn vervangen (radiatoren op 2 slaapkamers). Na alles lekvrij te hebben aangesloten bleek 1 van de radiatorkranen defect. De verwarming werd warm, ondanks dat de knop op 0 stond. Ik ben terug gegaan naar de bouwmarkt en heb een nieuw exemplaar gemonteerd. Deze werkte ongeveer 4 weken naar behoren.

Gisteren kwam ik de slaapkamer binnen en de temperatuur was ontzettend hoog. De radiator was gloeiend heet en liet ongehinderd warm water door, terwijl de knop toch echt op 0 stond. Op verschillende standen draaien had geen enkele zin.

Omdat dit nu al twee keer bij deze radiator is gebeurd vraag ik mij het volgende af. Heb ik nu gewoon pech en heb ik tweemaal een defecte radiatorkraan te pakken? Of ligt het aan het feit dat ik op stadswarmte ben aangesloten en moet ik hier rekening mee houden met de aanschaf van radiatorkranen?

Optie twee lijkt me onwaarschijnlijk, aangezien ik in huis meerdere radiatoren en kranen heb van hetzelfde type en die vertonen dit mankement niet.

Ik hoor graag ideeën/tips/suggesties om dit probleem op te lossen.
 

DexterXL

Specialist Verwarming
  • #2
Tsjaa, ik zou gelijk zeggen dat het de kwaliteit is...maar zonder een merk
is dat natuurlijk niet te zeggen, ik weet wel dat bv Danfoss maar €40,-
per setje kost...en als ik zie wat bouwmarktmerken kosten, dan is dat
maar een klein verschil met grote gevolgen.
Want over een jaar of 5 kan je niks meer van die bouwmarktdingen
krijgen, en bij merk kranen/knoppen is dat geen probleem :wink:
 

Calenta

Specialist Verwarming
  • #3
:oops: eh, of Heimeier, Honeywell , etc etc


Ook goed en niet eens 40 euro
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu