Kan ik spuitbusverf gebruiken om werkelijk mee te verven?

Joris1234

  • #1
Beetje rare vraag, en misschien ook geen hele slimme vraag, maar ik zoek er graag een antwoord op.

Ik zit met de volgende situatie. Al mijn verwarmingsbuizen ben ik opnieuw aan het verven met hittebestendige mat zwarte verf. Hier gebruikte ik een potje voor van 't Stilleven van de Praxis, maar de bodem komt langzaam in zicht.

Tot mijn teleurstelling lijkt het er op dat deze verf niet meer in potvorm verkocht wordt in de praxis, maar uitsluitend een variant in spuitbusvorm. Deze gebruik ik overigens ook, voor het spuiten van de duplo-beugels.

Tot mijn verbazing kan ik ook geen enkele concurrent vinden die een vergelijkbare hittebestendige mat zwart (of radiatorlak) in potvorm verkoopt. Blijkbaar ben ik de enige geïnteresseerde in Nederland voor dit specifieke product, en is die markt te klein in de ogen van de bouwmarkten :lol:

Maar ik zit er maar mooi mee, en probeer nu een oplossing te vinden. Het eerste wat ik me af vroeg is of ik in theorie niet gewoon zo'n spuitbus kan leegspuiten in een potje, en dat ik dan feitelijk daar een 'redelijke' hoeveelheid verf mee over houd. Maar misschien is het niet zo makkelijk? Of wel? Ik hoor het graag van iemand met kennis van zaken die ik in ieder geval niet bezit.
 

De Bob

  • #2
Hitte bestendige verf is niet noodzakelijk voor radiatoren, normale verf kan honderd graden hebben, alleen lichte kleuren vergelen sneller.

Maar u wilt zwart.

Bij kolen en houtkachels geld dat wel, vanwege de grote hitte.

Uit een spuitbus zou ik niet mee schilderen.
 

Joris1234

  • #3
Ja, ik heb waarschijnlijk enigszins aan overkill gedaan toen ik een half jaar geleden opstartte met dit project, maar wilde mijn gebrek aan ervaring compenseren met het motto 'het zekere voor het onzekere te nemen'.

Hoe dan ook, intussen heb ik de helft van het 'project' met deze matzwarte lak geschilderd en zou nu gewoon graag de andere helft daar ook mee schilderen om uniformiteit te waarborgen.

Dus mijn vraag blijft staan geloof ik. Wat zijn mijn opties, en waarom zou je niet met verf uit een spuitbus schilderen? Gevoelsmatig ben ik geneigd dezelfde mening te hebben, maar ik wil graag een feitelijke reden waarom het wel of niet kan.
 

De Bob

  • #4
Proberen en u weet of het gaat.

Het droogt waarschijnlijk al als u het in een potje spuit.

Maar het is hele dunne verf die pas dekt bij meerdere lagen.

Een potje mat zwart zullen de kosten niet zijn.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #5
Waarom spuit je niet gewoon de leidingen met die verf?

in plaats van het eerst in een potje te willen spuiten
 

De Bob

  • #6
Afplakken ?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Afplakken kan toch prima? Spuitwerk is 90% voorbereiden, en 10% voor het aanbrengen van verf / spack etc.
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #8
Wellicht even de leverancier contacteren of er wat te regelen valt? Volgens de website is de praxis de enige leverancier maar wellicht willen ze eenmalig een potje naar je opsturen.

Anders weet ik niet hoe lang gelden je het potje gekocht hebt maar wellicht kunnen ze je in een praxis vertellen of er ergens in Nederland nog een potje op voorraad staat.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Ik begrijp het probleem niet, hittebestendige verf is niet nodig en matzwarte verf is vrijwel overal te koop.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu