Kan alles wat ik wil?draagmuur+buitenwand die gekoppeld zijn

MiMiMiMi

  • #1
Hoi allen,

Ik heb een vraag waar ik mee zit. De bouwtekeningen ga ik mee aan de slag na het weekend maar tot die tijd ben ik benieuwd of iemand hier mij kan helpen.

Ik wil een huis kopen en dan verbouwen. De draagmuur zit horizontaal op de buitenmuur. De draagmuur MOET eruit ivm mooie open woning met keuken bij de woonkamer. Maar wij willen het liefst in de achtergevel over de gehele breedte een vouwdeur(harmonicadeur) wat ook steun nodig gaat hebben.

De draagmuur staat dus haaks op diezelfde muur die we helemaal open willen hebben. Is dit structureel mogelijk. Ik zie namelijk het volgende probleem:

De draagmuur wordt vervangen door een balk deze balk moet steun hebben aan beide kanten. Maar 1 van de 2 kanten wil ik open hebben. Waarop kan zo een balk allemaal steunen dat dit eventueel WEL mogelijk is. of is dit gewoon onmogelijk met de belasting van de gevel erbij.

extra info: de draagmuur is 3 meter en de achterwand(naar tuin toe) is 6 meter breed
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Stel deze vraag aan een constructeur.
Bijna alles kan, maar heeft dan ook een bijbehorend prijskaartje.
 

MiMiMiMi

  • #3
Thanks Rola, dit is een gerustellende gedachten dan is het na het weekend uitzoeken wat het prijskaartje gaat worden! Ik was bang dat er een balk zou moeten blijven op de achterwand
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #4
Alles kan de vraag is hoe groot jouw portemonnee is.

is in ieder geval zeker geen klusje dat je zelf even uitvoerdt
 

Ambidexterity

  • #5
Neem alsjeblieft een constructeur, dit zijn serieuze zaken die je goed moet aanpakken. Je wil niet dat de hele circus instort. Vaak kan je bij de gemeente tekeningen opvragen van je huis. Ik heb dat gedaan ik ik schrok van de hoeveelheid informatie er bij de gemeente aanwezig was. Ik heb ook een palenplan tekening wat ook handig is voor de constructeur, het gewicht van de muren, boven verdieping dragen op de beneden vloer, maar deze moet ook goed dragend zijn anders gaat het nog mis.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu