Isoleren 1-steense gevelmuur (schuur/bijkeuken)

Burakius

  • #1
Hi all,

Nieuw huis gekocht en er wordt veel geklusd. Ik heb al heel veel ideen opgedaan op dit forum. Echter twijfel ik nu bij een klus die we hebben in de bijkeuken.

Dit is een ruimte die veel mensen ook gebruiken als schuur. Het is een 1-steense muur. Dus zonder spouw.

Nu heb ik gelezen over de methode met het maken van een dampfolielaag -> steenwol -> weer een dampfolie -> 2 keer gipsplaten.

Dat kan op zich, maar is veel werk. En ik ben bang dat we het royaal verpesten als amateurs.

Wat mij veel makkelijker leek, de andere methode waar we over lazen, is het gebruik van XPS platen. Volgens mij is dat gewoon plakken op de muur (met speciaal plakspul). Er voor zorgen dat je onderin paar strepen openhoudt en klaar is kees. Ik vroeg me dan ook af welke XPS plaat ik moet nemen.

Op de site van Hornbach is de dikste 50mm dik. Zou hier dan ook al een dampwerende laag in zitten? En aan de andere kant kunnen we dan makkelijk stucen?
Er staat een Rd waarde van 1,40. Dat is volgens mij niet zo denderd?



p.s.

Ik ben sowieso van plan om de muur van buiten te impregneren.

Vriendelijke groet,

Burak
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu