Isolatie bevestigen

Oerdehage

  • #1
Ik heb op een open zolder een extra ruimte gemaakt (hout en mdfplaten) die ik wil isoleren. Ik heb de binnenkant van de kamer al compleet afgewerkt. De andere kant van het skelet is nog open omdat ik de isolatie nog moest doen. Ik heb isolatie met van die flappen die je zo tegen het geraamte kunt nieten. Ik moet echter de alu-kant van de isolatie aan de kant van de kamer (warme kant) richten en dan lukt nu niet meer,die kant is dicht.

Wat is nu handig? Is er een andere handige manier om de isolatiewol vast te krijgen zonder de flappen? Of is het geen groot probleem om de alu-zijde naar de andere kant te richten (dus niet naar de kamer toe)?

BVD,

Marten
 

Exiled

  • #2
Wat zit daar aan de andere kant van die scheidingswand? als dat gewoon de zolderruimte is, maakt 't geen bal uit aan welke kant ie zit; sterker nog, dan is die folie overbodig.
 

Oerdehage

  • #3
Dank je. Aan de andere kant zit inderdaad gewoon zolderruimte. Dus dan maakt het echt niet uit? Het is trouwens zo'n rockwool isolatiedeken 113, een goedkopere variant was er in onze lokale bouwmarkt niet te vinden...
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
Als het te verwachte temperatuur verschil tussen beide ruimtes niet al te groot wordt, maakt het waarschijnlijk niet veel uit. Bij een groot temperatuur verschil, kan echter condensatie ontstaan als je de damprem aan de koude zijde aanbrengt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu