Is er een verschil tussen lampjes en ovenlampjes i.v.m. temp

Rijnberg

  • #1
Is er een verschil tussen lampjes en ovenlampjes i.v.m. temperatuur?
In onze ATAG combi-oven zit een halogeen lampje met G9 voet. Het is 230v/60W Het lampje is stuk en ik zoek op het internet waar ik een nieuwe kan vinden. Ik kom er veel tegen met uiteenlopende prijzen.
Zou ik er een zuinige ledlamp in kunnen doen? Of toch maar een halogeen maar dan 20w ipv 60. Of moet het echt een speciale ovenlamp zijn? En hoe herken ik een ovenlamp?
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #2
Hier zijn zeker speciale lampen voor nodig i.v.m. de warmte. Deze heb ik nog nooit in led uitvoering gezien, wellicht dat ze ondertussen bestaan maar de stroombesparing valt in het niet bij het verbruik van de oven.

Ikzelf heb goede ervaring met de spotgoedkope lampjes die je bij een aktieve winkel kan kopen. Dit waren wel e14 fittingen, geen idee of ze ook G9 hebben.
 

Rijnberg

  • #3
Ok dank je voor de reactie Job-04. Nu nog een fysieke winkel vinden waar ik gewoon binnen kan lopen voor een lampje. Mag niet hier maar als je een hint kan geven in 030?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Bij ieder beetje witgoedwinkel moeten ze ook wel losse ovenlampjes verkopen lijkt me. Bij mij in een klein dorp wel in ieder geval.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu