Intergas Kombi Kompakt HRE36/30 lekt

Yoshimi

  • #1
We hebben thuis een Intergas Kombi Kompakt HRE36/30 hangen en al 2x een monteur gehad om drukverlies (van 2 naar 1 bar in een week) na te lopen en op te lossen.
Tot op heden niet opgelost, we blijven vaak bijvullen.
Afgelopen week een monteur op bezoek gehad die de kap losgehaald had en water aan de binnenkant op de bodem aantrof. Diverse onderdelen waren ook aan het oxideren.

Goed, alles drooggemaakt, brander los om wat meer ruimte te krijgen om te kijken. Echter niet kunnen vaststellen waar het lek vandaan kwam. De vraag gekregen om zelf nog eens de kap eraf te halen na een aantal dagen stoken. Dat heb ik gedaan en er staat weer water onderin (links achter en rechts voor, onder de pomp). Ik kan echter niet ontdekken waar iets lekt.

We hebben inmiddels de 3e monteur gehad en we (ik en mijn vrouw) zijn er wel een beetje klaar mee. Ketel is gehuurd en we hebben een onderhoudscontract, dus ik kan zo weer bellen, maar ik zou eigenlijk hier om wat advies willen vragen, zodat ik bij het volgende bezoek de monteur ook eens kritische vragen kan stellen, zodat het opgelost wordt.

Ketel is uit 2015. Als ik de binnenkant (als leek) zie, denk ik dat ziet niet goed uit :-|

 

Panic

  • #2
Kan van alles zijn, deze foto's geven niet veel duidelijkheid.
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #3
Solderingen nalopen (de bochtjes links en rechts van de wisselaar) en meest verdacht de wartels van de pomp.
 

Marcn88

  • #4
De aanvoeraansluiting bovenaan de wisselaar wil ook wel eens spontaan gaan lekken deze dus ook ff controleren/aandraaien
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu