Instellen vloerverwarming + radiatoren met opentherm ?

Eljo

  • #1
Heren technici,

Mijn vloerverwarming is nagekeken en aangepast en zou goed moeten werken. Er hangt sinds gisteren een nieuwe intergas cw4 cv ketel en hangt er een Nefit easy via een bos connectie module aan nu doet zich het volgende probleem voor.

Als ik de cv ketel op 60 graden zet en de vloerverwarming op 40 dan staat de meter van de toevoer van de vloerverwarming op ongeveer 27 graden even als de retour. Dit zou volgens mij 40 graden moeten zijn op de toevoer.

Mijn ingestelde temp is:

Nacht 18
dag en aanwezig 21
Dag en iedereen naar werk 18

Nu is de vraag:

moet je een dag en nacht (wissel)temperatuur instellen zodat je minder stookt of moet je constant blijven stoken en zorgt de modulerende thermostaat voor de besparing en om je vloerverwarming toevoer hoger te krijgen?

Wat is de beste stand voor mijn cv?

wat is de beste stand voor mijn vloerverwarming.?

Wat is de duur dat de toevoer van warm water op de vloerverwarming op 40 zou moeten zijn. is dit 1 a 2 uur of 1 dag of een week?

Hoop dat iemand mijn hierin verheldering kan geven. Heb een post of 5 gelezen op het forum maar die zijn anders dan mijn vraag. Ook het Delta T verhaal is mij geheel abra cadabra.

------------
Als ik mijn cv ketel op 80 graden zet en mijn vloerverwarming volledig open 70 graden? dan gaat de invoer temp naar 38 a 39 graden en de retour 34 a 35 graden.
--------------

Alvast bedankt moor het meedenken.
 

Eljo

  • #2
We zijn 18 uur verder en de vloerverwarming krijgt het met moeite op 21 graden.

De water temp aanvoer en afvoer op de vloerverwarming module zijn op de meters nog steeds rond de 25 graden.

Volgens mij gaat op deze manier de verwarming nooit meer uit.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #3
Wat is het verschil als je thuis bent?
Juist je thermostaat ziet dat er iemand is en gaat naar 21 graden. En wat denk je als je gaat slapen gaat ie naar juist 18 graden.

Hoe lang heeft vloerverwarming nodig om 1 graad op te warmen denk je 1/2, 1, 2 uur?

flikker al die onzin zoals nachtverlaging en aanwezigheid uit je thermostaat en stel hem gewoon in op 21 graden continu.

Stookt ten eerst weel voordeliger en is comfortabeler.
laat eerst je cv temp op 70 graden staan en ga deze wekelijks naar beneden bij stellen tot je als het mogelijk is rond de 45 55 graden uitkomt.

John
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #4
Zet hier eens een foto van de vloerverdeler neer.
Dan kunnen we zien wat u ziet.
 

Eljo

  • #5
Mensen top al die reacties hopelijk ga ik het ooit nog eens begrijpen.

1- na contact te hebben gehad met de monteur van de nieuwe cv ketel bleek dat deze door lucht en ontluchten naar 1.2 bar was gezakt en de ketel moest 1.6 a 2.0 hebben. Dit is nu aangepast naar 2.0.

2- mij is ook aangegeven dat mijn vloerverwarming bijverwarming is ism mijn convectorput? Mijn vraag is nu, neemt mijn convectorput nu niet gewoon mijn warmte overdracht over en verwarmt de kamer zo snel dat de vloerverwarming niet de kans krijgt om warm te worden?

3- Nu we dit weten, wat is de beste manier van aanpak om zo economisch mogelijk te stoken\verwarmen?

Wat is de beste cv ketel temperatuur om in te stellen?
Zijn er nog andere slimme stappen die ik kan nemen? om energiezuinig te stoken?
Moet ik nu we weten dat het bijverwarming is niet alsnog een nacht en dag verschil instellen?

 

Eljo

  • #6
Aansluitingen cv ketel

 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zo economisch mogelijk stoken doet de ketel zelf tegenwoordig. Zodra jij je trui uitrekt wordt er gestopt met stoken. :lol:
Besparen op gas is isoleren en de woning optimaliseren op tocht of winddichtheid.
 

Bert pit

  • #8
Ik kan het niet precies zien, maar klopt het dat er een zoneklep in je systeem zit? (grijs met wit/rode sticker)

Economisch stoken begint bij goede isolatie, alle deuren (hal slaapkamers) altijd sluiten. Installatie waterzijdig inregelen en zoveel mogelijk stoken in het HR gebied van de ketel. Opentherm regelt dat laatste efficiënt. Echter als je een zoneklep hebt, moet je op aan/uit stoken.
 

Marcn88

  • #9
De klep is geplaatst omdat er een vvw verdeler us aangesloten op de intergas dit is de dure oplossing, intergas levert ook een keerklepje voor onder de pomp en dit werktt zelfde alleen veel goedkoper :mrgreen:
Of de ketel nu aan uit of via ot stookt, het rendement wordt altijd bepaalt door de installatie en dat is met een convectorput en een paar groepjes vvw als bij verwarming niet bijster hoog, de ketel zal dus altijd op hogere temperaturen draaien omdat anders de convectorput niks doet en de vvw niet voldoende word voorzien van warmte
 

Bert pit

  • #10
Het OpenTherm protocol kent geen klepsturing. En een OpenTherm ketelsturing kan tot gevolg hebben dat de zoneklep dicht staat terwijl de ketel op een constante aanvoer watertemperatuur regelt. Niet handig.

TS stelt de vraag hoe hij efficiënter kan stoken. Zowel voor vloerverwarming als convectoren heeft OpenTherm geen voordeel. Heb je een zoneklep dan is OpenTherm eigenlijk een showstopper. Dus regelen op aan/uit.
 

Eljo

  • #11
Een hele late reactie va een verhitte zomer.

De klep is geplaatst (volgens monteur en fabrikant) zodat cv water niet terug kan lopen in kraanwater (of zoiets). Heb dit nooit begrepen, maar dit bleek standaard in mijn oude ketel te zitten en op deze niet...? Er zijn ondertussen meerdere monteurs geweest die iets gedaan hebben, maar ze waren het allemaal eens dat die klep er in moet.

De vloerverwarming heb ik behoorlijk laten aanpassen zie mijn relaas hier: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/controle-en-bijregelen-thermo-briljant-module.114757/

Ik regel nu via een simpele aan\uit thermostaat.

Ik hou mijn stookgedrag nu bij via Mindergas.nl en ik verstook me een beroerte vergeleken bij de laatste 2 jaar. Er gaat duidelijk iets mis na alle aanpassingen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu